30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Film gibi kurtarma

ANNESİNİN YANINDAN KAÇIRILAN GENÇ KIZ KURTARILDI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde annesinin yanındaki genç bir kızı silah zoruyla kaçıran 2 şahıs, başına silah dayadığı genç kızı bir süre rehin tuttu. Şahıslar, savcı rolünü oynayan bir polisin uzun süren çabası sonrasında ikna edildi ve genç kız kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir polisi kent merkezinde silah zoruyla genç bir kızın zorla kaçırıldığı yönünde ihbar alan polis ekipleri, hemen harekete geçti. İhbar edilen otomobilin rengi ve plakası üzerinde çalışma başlatan polis ekipleri, şehrin giriş çıkış noktalarını keserken, bir polis ekibi Antalya Caddesi üzerinde otomobilin görüldüğü bilgisini telsizden anons etti. Tüm polis ekipleri, otomobili kavşakta çevirdi. Arka koltukta oturan genç kızın yanındaki şahıs, kızın başına silah dayayarak

polisin yaklaşmamasını istedi. Polis ekipleri şüphelileri bir süre ikna etmeye çalıştı. Ancak, ikna olmayınca otomobilin şoför mahalline bir komiser binerek aracı sürmek suretiyle, araç daha güvenli olan Şarkikaraağaç Caddesi üzerindeki hayvan pazarı önüne götürüldü. Diğer polis ekipleri de aracın peşine düşerken, intikal edilen cadde üzerinde önlem alan polis ekipleri caddenin her iki şeridini de trafiğe kapattı. Polisin uzun süren ikna çabaları burada da devam etti. Otomobili kullanan ve arka koltukta oturan şahıs, polis tarafından alınarak ellerine kelepçe vurulmak suretiyle polis ekip otosuna götürüldü. Başına silah dayanan genç kızın güvenliğini düşünen polis, soğukkanlılığını korudu. Olay yerine gelen Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, telefonla kendisini arayan Konya İl Emniyet Müdürüne de bilgi verirken, Konya'dan operasyon için özel hareket timleri Beyşehir'e ve olay yerine içerisinde psikolog bulunan bir ambulans da sevk edildi. Bu arada zanlı, polislerden savcının yanına gelmesini istedi.

Bunun üzerine, sivil bir polis memuru savcı rolünde otomobile yaklaştı ve otomobildeki şahsı genç kızı bırakarak teslim olması yönünde ikna etmeye çalıştı. Şahıs, genç kızın yakınlarından kendisinden şikayetçi olunmayacağına dair imzalı yazı istedi. Yaklaşık 45 dakika devam eden ikna çabalarının sonunda şahıs, polise elindeki silahını verdi.

Otomobilden indirilen zanlı, polis ekip otosuna bindirilmek istendi. Olayın şokunu üzerinden atamayan genç kız ise, araçtan indirilerek psikolog gözetiminde ambulansa bindirilerek Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Zanlının polis ekip otosuna bindirilişi sırasında ortalık bir anda karıştı. Çevrede olayı izleyen kalabalık, şüpheliyi polisin elinden alıp linç etmek istedi. Polis, öfkeli kalabalığı yatıştırabilmek için havaya silahla ateş etmek zorunda kaldı. Silah zoruyla kaçırma girişiminde bulunan M.D. ve yanındaki sürücü A.D., sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, polis burada güvenlik önlemleri aldı. Şüphelilerin polis merkezine alınmasının hemen ardından Konya'dan yola çıkan özel hareket timi de

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Silah zoruyla kaçırılan 20 yaşındaki kızın annesi A.L'nin, yanından kızı kaçırılırken, şüphelilerle arasında çıkan arbede sonrasında başından hafif şekilde yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

ANNESİNİN YANINDAN KAÇIRILAN GENÇ KIZ KURTARILDI
ANNESİNİN YANINDAN KAÇIRILAN GENÇ KIZ KURTARILDI
ANNESİNİN YANINDAN KAÇIRILAN GENÇ KIZ KURTARILDI
ANNESİNİN YANINDAN KAÇIRILAN GENÇ KIZ KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 18:48:02
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 12:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?