6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Fırın denetimlerinde pis mazaralar

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, gece geç saatlerde zabıta ekipleriyle fırınlarda denetimlerde bulundu.

Meram Belediye Başkarı Refik Tuzcuoğlu, saat 01.00'de başlayarak zabıta ekipleriyle ilçede bulunan tüm fırınları sabaha kadar denetledi.

Zabıta ekipleri, ekmeklerin gramajından, fırınların temizliğine kadar herşeyi inceledi. Denetleme sırasında bazı fırınlarda su borularının üzerinde asılı çoraplar, masa altında ve kenarlarda çöpler çıktı. Temiz olmayan fırınların ürettikleri ekmeklerin 20 ile 40 gram arasında eksik olduğu belirlendi. Zabıta ekipleri, fırınlara cezai işlem uyguladı.

Öte yandan denetlemeler sırasında bazı fırınların ise temizliğe ve gramaja çok önem verdiği ortaya çıktı. Belediye Başkanı Tuzcuoğlu, hijyen kurallarına ve 300 gram ekmek üretimine uyan fırınlarına teşekkür etti. Her yıl normal denetimlerin yanı sıra Ramazan ayında fırın denetimlerine ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Tuzcuoğlu, "Temel gıda maddemiz olan ekmeğe önem veriyoruz. Şimdi yaptığımız denetimlerde geçen yıla göre iyileşme görüyoruz. Bazı fırınlarımız temiz, düzenli ve 300 gram ekmek üretimine uyuyorlar. Bazı fırınlarımız da maalesef 300 gram ekmek üretim şartına uymuyor, eksik gramajda ekmek üretiyor. Hijyen konusuna dikkat etmiyor, uyarılması gerekenleri uyardık. Bundan sonra fırınlarımızın daha hijyenik ve 300 gram şartına uyarak üretimini gerçekleştirmesi için denetimlerimizi artırarak devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 12:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?