4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Fırıncılardan belediyeye tepki

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Konya’da ekmeğin kalitesinin düşme sebebinin, belediye ekmeklerinin bakkallarda satılması olduğunu iddia etti.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı’yı ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balcı, Konyalı fırıncıların en büyük sorununun belediye fırınlarında üretilen ekmeklerin bakkallar aracılığıyla satılması olduğunu ifade etti.

Bakkallar ile fırıncıların bu yüzden karşı karşıya geldiğine inandığını kaydeden Balcı, "Ekmeğin kalitesinin yükseltmek için çalışmalar yaparken, bu gibi sorunlar, bizleri olumsuz etkiliyor. Belediyeler ucuz ekmek üretebilmek için, fırıncılar da belediyelerle rekabet edebilmek amacıyla ekmekte kaliteyi düşürüyor. Bakkallar da hem belediye fırınlarında hem de normal fırınlarda üretilen ekmekler aynı dolap içinde satılıyor. Türkiye’nin hiçbir ilinde Konya’da olduğu gibi belediye ekmekleri bakkallarda satılmıyor’’ dedi.

Arzulanan kalitenin yakalanması için belediyelerin ekmeklerini büfelerde satması gerektiğinin altını çizen Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, aksi takdirde Konyalılar’ın kaliteli ekmek tüketemeyeceğini belirtti. Sakarya’da gerçekleştirdikleri uygulamanın bütün Türkiye’ye örnek olması gerektiğine dikkat çeken Halil İbrahim Balcı, bu şehirde belediye ve esnaf işbirliği ile 2.5 trilyon liraya mal olan fırında, yoksullar için ucuz ekmek üretileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 15:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?