6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Fotoğraf tutkunları Beyşehir'e aktı!

Fotoğraf meraklıları Konya’nın Beyşehir ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen, “Ulusal Fotoğrafçılar Buluşması” etkinliğinde bir araya geldi.

Türkiye’nin yanı sıra Çin ve Japonya’dan Beyşehir’e gelen onlarca fotoğraf meraklısı, Beyşehir’in dünyaca ünlü günbatımını, doğal ve tarihi mekanlarını objektiflerine yansıtıp en güzel kareleri yakalayabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Objektiflere yansıyan en güzel fotoğraflar, bu önemli foto maratonun son gününde jürinin beğenisine sunulacak. Beyşehir etkinlik nedeniyle 500’e yakın fotoğraf tutkununun buluşmasına sahne oldu.

İlçedeki ulusal etkinlik nedeniyle konaklama tesisleri de tamamen doldu. Bölgeye akın eden fotoğraf meraklılarının büyük bölümü ise göl kenarında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalarak doğayla iç içe günler yaşıyor. Beyşehir Belediyesi ve Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile düzenlenen 1.Beyşehir Ulusal Fotoğrafçılar Buluşması nedeniyle ilçeye gelen fotoğraf tutkunları ilk gün etkinliğinde serbest olarak çalıştı. Göl kenarında Beyşehir Gölü’nün ünlü günbatımını fotoğraf karelerine yansıtabilmek için saatler öncesi sahilde yerini alan ve deklanşöre basmaya hazırlanan fotoğraf meraklıları, vakit yaklaştığında ise büyük bir heyecan yaşadı.

Bazı fotoğraf meraklılarının ise meslektaşlarına göl kıyısında günbatımı vaktinde modellik yapması dikkat çekti. Göl kenarını dolduran onlarca fotoğraf meraklısının yaptığı çalışma kıyılarda ortaya görsel bir şölen çıkardı. Fotoğraf tutkunları grup vaktinin yanı sıra ilçenin doğal ve tarihi güzellikleri arasında yer alan Eşrefoğlu Camii, Eflatun Pınar, Fasıllar Anıtları, Kubadabad Sarayları, Leylekler Vadisi gibi mekanları da objektiflerine yansıtmaya çalıştı.

Etkinliğin açılışında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, “Beyşehir anlatılmaz yaşanır” diyerek başladığı konuşmasında, görevde bulunduğu 4 yıl içerisinde sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini söyledi. Beyşehir’in Türkiye’nin en güzel ve güzide bölgelerinden birisi konumunda olduğuna dikkat çeken Tekinöz, “Bölgemiz bugüne kadar bakir kalmış, tanınamamış nadir yerlerden birisidir. Sizler belki de bölgemizi ilk kez görüyorsunuz. Sizlerin gözüyle bizlerin görmesi mümkün değil. O yüzden sizlerin gözüyle yapacağınız çalışmalarla ilçemizin belki de bizlerin göremeyeceği farklı yönleri ortaya çıkacak” dedi.

Ulusal Fotoğrafçılar Buluşması nedeniyle ilçede bazı fotoğraf sanatçılarının sergileri de açıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 11:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?