6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Freni boşalan kamyon bahçeye girdi

Konya'da fren havasının dolması için çalışır vaziyette bırakıldıktan sonra hareket eden maya yüklü kamyon, 300 metre yol aşağı gittikten sonra duvarını yıktığı sitenin bahçesine girdi.

Olay, saat 05.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Sümeyye Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yola çıkmak için hazırlık yapan sürücü Şaban Gencertepe (43), 42 EG 777 plakalı kamyonun fren havasını doldurmak için kamyonu çalıştırdıktan sonra kısa bir süre için evine çıktı.

Bu sırada frenleri boşalan maya yüklü kamyon bir anda hareket etmeye başladı. Yolun yokuş aşağı olması nedeniyle hız kazanan kamyon, yaklaşık 300 metre yol aşağı gittikten sonra önce bir direğe çarptı.

Ardından yönü değişen kamyon, kaldırıma çıkarak Güneşli Sitesi'nin etrafını çevreleyen duvara çarptıktan sonra bahçeye girdi. Kaza sırasında yolun boş olması nedeniye şans eseri yaralanan olmazken, site duvarında ve kamyonda büyük çapta hasar meydana geldi.

İlk çarpmayla birlikte dışarı çıktıklarını söyleyen site sakinleri, kamyonun yokuş aşağıya hızla gelerek bahçelerine girdiğini söyledi. Olay yerine gelerek kamyon şoförünün bilgisine başvuran polis, kazayla ilgili tutanak tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 12:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?