30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Fuar alanında panik!

Konya'da TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'ndan ilave amaçlı kurulan çadır salon, şiddetli fırtına nedeniyle çöktü. Olayda, çadırdaki 19 kişi hafif yaralandı.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. TÜYAP Fuar Merkezi'nde geçen salı günü açılışı gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na yoğun ilgi olunca ilave amaçlı 3 çadır salon kuruldu. Çadırlardan biri, bugün bölgede etkili olan şiddetli rüzgar da çöktü.

Çökmeyle birlikte fuar alanında panik yaşanırken, olay yerine kısa sürede çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Çökme nedeniyle çadırda bulunan ziyaretçilerden ve stant görevlilerden 19 kişi hafif yaralandı. İtfaiye ekipleri, çöken çadırın altında arama yaptı. Yaralılar bazıları kendi imkanlarıyla bazıları da ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

FUAR KAPATILDI

1'i hafif zarar gören diğer 2 çadır da çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edildi. Fuarın açılışın yapıldığı geçen salı günü de yine şiddetli rüzgar nedeniyle çadır solanlar çökme riski nedeniyle boşaltılmıştı. 28 ülkeden 1500 marka, 600 firma ve firma temsilcisi katıldığı, 16 Mart Cumartesi gününe kadar açık olması planlanan fuar, yaşanan olayın ardından kapatıldı.

...
Yayın Tarihi : 15 Mart 2013 Cuma 19:07:11
Güncelleme :15 Mart 2013 Cuma 19:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?