6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Fuhuş çetesi çökertildi

Konya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yabancı uyruklu kadınları çalışma bahanesiyle getirerek fuhuş yaptıran suç örgütü çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri 6 aylık takip sonucu bir suç örgütünün, insan ticareti ve insan kaçakçılığı yaptığını belirledi. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler, saat 06.00 sıralarında 20 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlemek için düğmeye bastı.

Operasyonda Gürcistan ve Azerbeycan uyruklu kadınlarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan şüphelilerin Gürcistan ve Azerbaycan'dan çalışmak için gelen kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edildi. Operasyonun devam ettiğini belirten Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, "Bu örgüt, insan ticareti ve insan kaçakçılığı yapıyor. Bununla ilgili şuanda operasyonumuz devam ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 14:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?