7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Fuhuş zanlıları kontrolden geçti

Konya'da, küçük yaştaki kız çocuklarına ve internetten "Çocuk bakıcısı aranıyor" iş ilanıyla Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen örgüte yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10'u kadın 27 kişi tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri, Mersin'de kadınlara fuhuş yaptırdığı belirtilen örgütün Konya'da yapılanmaya gittiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçerek önceki gün operasyon düzenlemişti.

Operasyon kapsamında polis, internet üzerinden Gürcistan, Rusya, Ermenistan, Azerbaycan ve Moldovya gibi ülkelerden aracı kişiler vasıtasıyla "Çocuk bakıcısı aranıyor" iş ilanıyla kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen 9'u kadın 26 kişiyi Konya ve Mersin'de gerçekleştirilen operasyonla gözaltına almıştı. Üç gündür Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin ifadesinden yola çıkan polis, bir kadını daha gözaltına almasıyla şüpheli sayısı 27'e yükseldi.

Mersin Kapalı Cezaevi'nde yatan U.K. tarafından yönetildiği öne sürülen örgütün, aralarında doktor, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu 18 yabancı uyruklu kadına fuhuş yaptırdığı ve fuhuş yapmak istemeyen kadınlara işkence yaptığı belirtilmişti. Halen gözaltında bulunan ve sorguları devam eden 27 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane girişindeki basın mensuplarına saldırmak isteyen bazı şüpheliler, polis tarafından engellendi.

Sağlık kontrolünün ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 12:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?