6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Galibiyet hasreti bitti

Konyaspor, Turkcell Süper Lig'de 24. haftanın açılış maçında kendi sahasında Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek, 6 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, zor şartlarda mücadele eden oyuncularını kutladığını belirterek, "Şehrin gösterdiği dayanışmanın bir göstergesi ve oyuncularımın kendine olan güveni bu mücadeleyi kazandırdı. Konya şehrine, bizi destekleyenlere, yönetimimize ve futbolculara çok teşekkür ediyorum. Zorlandık, ama hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Üzerimizdeki negatif elektriği atmak için bu galibiyet çok önemliydi. Konyaspor rahat olduğu dönemde çok daha iyi futbol oynayacak bir takım ve takımımızda çok kaliteli oyuncularımız var. Ara transferde gelen arkadaşlarımızın birkaç gediği var, ama önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, ilginç bir karşılaşma olduğunu söyleyerek, "6 haftadır kazanamayan Konyaspor oyunun hemen başında öne geçti. Bu dakikadan sonra takım olarak her türlü kontrolü ele geçirdik. Ne bir atak ne de gol pozisyonu verdik. Uzatmaları da sayarsak 96 dakika üstün şekilde sahanın her yerinde üstünlüğü sağlamış, ancak pozisyonlarını iyi kullanamamış bir takım olarak oynadık ve mağlup olduk. Oyuncularımızın kazanma arzusunu sahaya yansıtıp kazanamaması bizi üzdü. Ancak oyunun başından sonuna kadar bu tempoyu ve aktiviteyi sahaya yansıtmaları bizi memnun etti" diye konuştu.

Yeşil-beyazlı file bekçisi Oğuzhan Bahadır, 6 haftadır kazanamadıklarını belirterek, "Geçen hafta çok ağır bir hezimete uğramıştık. Onun için bu hafta Trabzonspor'u yenmek zorundaydık. İyi futbol oynamadık, fakat maçı mücadele ederek kazandık. Maç sonunda hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.

Konyasporlu oyuncu Erman Özgür de, ligde bundan daha iyi oynadıkları maçları kaybettiklerini ifade ederek, "Ligin son 6 maçını kaybetmiştik. Bu maça antrenmandan çok psikolojik olarak hazırlandık. Trabzonspor Türkiye'nin hücum gücü en yüksek takımlarından bir tanesi. Bugün bizim için çok zor bir maç oldu. Özellikle Gökdeniz atılana kadar çok zorlandık. Daha sonra bulduğumuz ikinci gol fırsatlarını değerlendiremedik. Bu da bizi bir parça strese soktu. Golü erken bulmamızdan dolayı biraz geri çekildik. Seyircimizin desteği ile kazandığımız için çok mutluyuz. Bir an önce kritik bölgeden yukarıya çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Trabzonsporlu futbolcu Tayfun Cora ise, Konyaspor'un bir tek pozisyonu olduğunu ve onun da gol olduğunu belirterek, "Biz oyunun çok büyük bölümünde etkili oynadık. Fakat gol atamadık. Buna sığınmak istemiyoruz, ama hakemin maç içerisinde yaptığı hatalar oyunu etkiledi. Bu mağlubiyeti beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 09:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?