5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Gasp terörü: 4 gözaltı

Konya’da bir gencin aldığı 200 milyon lira maaşı ile cebinde bulunan 17 milyon lirası, ceketi ve ayakkabısını bıçak zoruyla gasp eden 5 kişiden 4’ü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde iş yerinden maaşını alan Ümit B. (Ümit Bayram-17), evine doğru giderken Kültür Park alanına geldiği sırada Ramazan Acar (18), Soner K. (Soner Karademir-17), Gökhan A. (Gökhan Akdoğan-17), Muharrem B. (Muharrem Bozkaş-17) ve Semiha K. (Semiha Küpçük-17) tarafından durduruldu. 5 kişiden Semiha K, bıçağı çekerek Ümit B’nin cebindeki paraları isterken, Muharrem B. de ceketini ve ayakkabılarını çıkarttırdı, diğerleri ise cüzdanını istedi. Kendilerinin çete olduğunu belirten 5 kişi, "Sen de bizim çeteye katılacak ve bizimle beraber esrar ve uyuşturucu madde kullanacaksın" demesi üzerine, Ümit B. şahısların elinden kurtularak kaçtı. Ümit B.’nin durumu polise bildirmesi sonucu, yapılan operasyonda, daha önce de aynı suçtan sabıkalı oldukları tespit edilen gruptan Semiha K. dışındaki 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Olay sonrası çok korktuğunu ifade eden Ümit B., maaşını aldığını ve evine gitmekte olduğunu belirterek, "Bu kişilerden ’Sivri’ lakaplı Muharrem ile 2 gün önce tanışmıştım. Diğer şahısları hiç görmedim. Bunlardan zarar gelmez diye tanıştığım kişi, Kültür Park’ta beni onların yanlarına götürdü. Daha sonra bıçak çekerek maaşım olan 200 milyon lira ile, cebimde bulunan 17 milyon liramı, ceket ve ayakkabımı aldılar. Bıçakla bana zarar vereceklerdi. Sürekli kendilerine katılmamı ve esrar içmemi söylüyorlardı. Ben de fırsat buldum, kaçtım. Peşimden geldiler ama yakalayamadılar. Çok korkmuştum" dedi.

Yakalanan zanlılar, Konya Numune Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık raporları alınan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

konya
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 12:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?