6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gasp zanlılarına 15 yıl hapis

Konya'da evine girdikleri yaşlı kadını dövdükten sonra altınlarını gasp eden iki zanlıya mahkeme heyeti takdir-i indirim hakkını kullanmayarak 15'er yıl hapis cezası verdi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 82 yaşındaki kadını feci şekilde dövdükten sonra gasp eden sanıkların yargılanmasına devam edildi. Karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ekrem Ç., Süleyman N. ve tutuksuz sanık Hasan A.ile taraf avukatları katıldı.

Yaşlı kadının avukatı, sanık yakınlarının gasp edilen altınları iade ettiklerini ancak kendilerinin şikayetlerinin devam ettiğini ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Savcı ise mütalaasında, 2 sanık hakkında yağma ve kasten yaralama suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Süleyman N. ve Hasan A.'nın avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beraatlarını istedi. Ekrem Ç.'nin avukatı ise müvekkilinin pişman olduğunu ve aldıkları altınları iade ettiklerini belirterek, hakkındaki tüm iyi hallerin uygulanmasını, kasten yaralama suçundan da ceza verilmemesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklardan Süleyman N, "Ben suçsuzum" derken Ekrem Ç.,"Olayı gerçekleştirdiğim için çok pişmanım, özür dilerim, adalete güveniyorum" dedi. Diğer sanık Hasan A. ise, beratını istedi. Mahkeme Başkanı Celal Karakurt, "Süleyman ve Ekrem'e gasp suçundan 10'ar yıl hapis cezası veriyoruz, takdir-i indirim hakkını kullanmıyoruz. Aynı sanıklara kasten yaralama suçundan ise 5'er yıl hapis cezası verdik. Diğer sanık Hasan'a ise bilerek cürüm malını bulundurmak suçundan 1 yıl hapis ve bin TL para cezası veriyoruz" diyerek kararını açıkladı.

Sanıklar Süleyman N. ile Ekrem Ç. gasp ve yaralama suçundan 15'er yıl olmak üzere toplam 30 yıl, diğer sanık Hasan A.'ya ise 1 yıl ve bin TL para cezasına çarptırıldı. Olay, 19 Kasım 2008 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Işıklar Mahallesi Tanyıldız Sokak Seli Kent Sitesi C Blok No 17/6'da yaşanmış, 82 yaşındaki hemşire emeklisi Saime Kesikbıyık'ın evinde gasp edilerek öldüresiye dövülmüştü. Cinayet bürosu dedektifleri yaptıkları çalışmada sanıklar Ekrem Ç., Süleyman N. ve Hasan A.'yı yakalamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?