4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Gaspa teşebbüse hapis cezası

Konya'da bir marketten 3 paket sigarayı bıçak zoruyla gasp etmeye çalıştığı iddia edilen sanığa 2 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

 
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gaspa teşebbüs davasına tutuklu sanık R.S. (Ramazan Sağlam), müşteki Adem D. ile sanık yakınları katıldı. Mahkemede ifade veren sanık R.S., "Ben kardeşimin 5 yıldır alamadığı alacağını almak için markete gitmiştim. Bıçak göstermedim. Polis beni yakaladığında üzerimde çıkan 2 bıçağı, hasımlarım beni 13 gün önce bıçaklamıştı o yüzden taşıyorum" dedi.


Müşteki Adem D. ise, poliste verdiği ifadenin doğru olmadığını belirterek, "Ramazan S., kardeşinin benden alacağını tahsil etmeye gelmiş, sigara istemişti. Ben de dışarıda beklemesini söyledim. Bu sırada beni gasp edeceğini zannedip polise haber vermiştim. Aslında bana bıçak çekmedi" diye konuştu.


Market sahibine bıçak çektiğine dair polise ifade veren bir görgü tanıdığı da ifadesini değiştirerek olayı görmediğini söyledi.
Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık R.S'nin kardeşi İsmet Sağlam'ı da dinledi. İsmet Sağlam, "Market sahibine 3-4 ay önce güvercin satmıştım. Evimi değiştirdiğim için parasını ağabeyimin almasını istedim. 200 YTL alacağım vardı" dedi.


Duruşmaya 3 defa ara veren mahkeme heyeti, zaman zaman sanık R.S'ye, "Sen 5 yıllık alacak diyorsun, kardeşin 3-4 aylık diyor. Ben sana inanayım mı. Bu anlattıkların şimdi doğru mu" diye yanıt verdi. Savcı mütalaasında, sanık hakkında TCK'nın 149/1'den ceza verilmesini ve 35, 53, 63 maddelerinin uygulanmasını talep etti. Mahkeme heyeti de sanık hakkında savcının mütalaası doğrultusunda ilk önce gasp suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra heyet bu cezayı, teşebbüste kaldığı için 5 yıla, iyi halden de 2 yıl 9 aya indirdi.


Olay, 2 ay önce merkez Selçuklu ilçesinde bir markette meydana gelmişti. İddiaya göre, sanık R.S. bıçak çekerek, market sahibi Adem D'den 3 paket sigara istemiş ve aralarında kovalamaca çıkmasından sonra, polis şüpheliyi olay yerinde yakalamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 11:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veyis keskiner IP: 90.20.98.xxx Tarih : 12.07.2007 21:10:44
selam turkiye bu haber bence dunya ve insan haklarna duyurulacak bir haber bu nasil adalet nasil madde nerden aldiniz mu maddeyi milyalar dolandiran kisiler pkk li hasker vuruyor daha neler bu kisiler tutuksuz yargilaniyor 3 paket sigara icin 2 yil hapis bravo sayin savcilar bu gidisilen bizi avrupa birligine en kisa zaman alirlar. cunku bizim adalet dunyada tek.