6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gaspçı katilden şok itiraf

Konya'da gasp edilip 6 bıçak darbesiyle öldürülen 69 yaşındaki emeklinin katil zanlısı, sesinden belirlenerek yakalandı. Zanlının yaşlı adam tarafından bahçesine gül ekmesi için tutulduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz perşembe günü sabah saat 08.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi Ekecik Caddesi numara 29'da ikamet eden Almanya'dan emekli Ahmet Tombul (69), başına taşla vurulduktan sonra 6 bıçak darbesiyle öldürülmüştü.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, olay yerinde yaklaşık 3 saat inceleme yapmıştı. Dedektifler, yapılan inceleme ve araştırmada öldürülen Tombul'un yan komşularının olay saatinde çocuk sesi duyduğunu belirledi. Ölen adamın ayağında galoş olması nedeniyle kaçan şüphelinin ayakkabısına çamur bulaştığı düşünülerek çevrede yapılan araştırmada, evin 20 metre uzağında kaldırımda ve rögar kapağında çamur izleri tespit edildi.

Çamur izlerinden ayakkabı kalıbını çıkaran polis, ayakkabı izlerinin 20-25 yaşlarındaki bir kişiye ait olmasından ve sesinin çocuk sesine benzemesinden yola çıkarak araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Olayın meydana geldiği evin 2 kilometre çevresindeki tüm evlerdeki ailelerle görüşen polis, katil zanlısının 3 çocuk babası tornacı İsa K. (22) olduğunu belirledi.

Şüpheli İsa K.'nin evini belirleyen polis, hemen harekete geçerek operasyon düzenledi. Cinayeti işlediği gün evden ayrıldığı ortaya çıkan şüphelinin, merkez Meram ilçesi Yenibahçe köyündeki evine gittiği tespit edildi. Zanlı, kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin öldürdüğü yaşlı adamın cebindeki 30 YTL'yi ve evden daha sonra hırsızlık yapmak için anahtarları aldığı öğrenildi. Zanlının evinde yapılan aramada anahtarlar bulundu.

"PARA BULANA KADAR YAŞLILARI ÖLDÜRMEYE DEVAM EDECEKTİM"
Katil zanlısı İsa K.'nin ilk ifadesinde, "Cinayeti para için işledim. Olaydan 1 gün önce Ahmet Tombul ile hamal pazarında tanıştık. Ahmet Tombul evinin bahçesine gül ektirmek için işçi arıyordu. Ahmet Tombul bana çok zengin ve Almanya'dan emekli olduğundan bahsedince, bu işten anlamıyor olmama rağmen işi hemen kabul ettim. Olay günü evine gittim. Bahçede işe başlarken cinayeti işledim. Üzerindeki 30 YTL ve anahtarları aldım. Bir yaşlı daha belirlemiştim. Bayramın ikinci günü onu öldürecektim. Para bulana kadar yaşlıları öldürmeye devam edecektim" dediği öğrenildi.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen katil zanlısı gazetecilere cinayeti para için işlediğini söyledi. Yaşlı adamın yeğeni Hatice Gürel, olayı çözen polislere teşekkür ederek, "Polis katilleri kısa sürede yakaladı. Benim üzüldüğüm tek şey, babayla kızı kavuşturamamak oldu. Katil cinayeti işlememiş olsaydı kızıyla bir araya gelecekti. Çok üzgünüz" dedi.

Cinayetin meydana geldiği gün olay yerine gelen 21 yaşındaki Cemile Tombul'un yaşadığı dram ortaya çıkmıştı. Cemile Tombul, 21 yıl ayrı kaldığı ve hiç görmediği babasını görmeye gittiğinde cesediyle karşılaşmış ve gözyaşlarına boğulmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 12:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?