4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Gazeteci otel önünde öldürüldü

Konya'da, bir otelin sahibinin oğlu olduğu belirtilen kişinin, yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Yusuf Harmancı'yı tabancayla öldürdüğü ileri sürüldü. 

Alınan bilgiye göre, Meram Yeni Yol üzerinde bulunan bir otelde, arkadaşı sohbet eden Yusuf Harmancı ile arkadaşı A.Ö. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine otel sahibinin oğlu olduğu belirtilen A.Ö., otel önünde Yusuf Harmancı'ya ateş etti. 

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri geldi. Sağlık görevlilerinin, yerde yatan Harmancı'ya müdahale ettiği sırada A.Ö., Harmancı'ya birkaç el daha ateş etti. Sağlık görevlileri, AA muhabirine, olay yerine geldiklerinde otel önünde kanlar içinde birinin yattığını gördüklerini belirterek, şunları kaydetti: 

''Ambulanstan inip tam müdahale edecektik, yanımıza yaklaşan biri birkaç el daha ateş etti. Ne olduğunu anlayamadan sağa sola kaçıştık. Çok korktuk. Zanlının hedefi biz değildik. Sanırım kişiyi kurtaracağımızı sandı ve birkaç el daha ateş etti. Biz 5-10 saniye ancak süren ilk müdahalede yerde yatanın ölüp ölmediğini bile anlayamadık. Birkaç el daha ateşten sonra baktığımızda kişi ölmüştü.''

OLAY YERİNDE POLİS YOKTU 

Sağlık görevlileri Harmancı'ya müdahale ederken, polisin olay yerine henüz gelmediği, 112 Acil Servis ekibinin yaşanan olay üzerine telsizden anons geçerek olay yerine polis istediği öğrenildi. Yetkililer, öldürülen Harmancı'nın cesedinin çevresinde 12 boş kovan bulunduğunu ve cinayet zanlısı A.Ö.'nün gözaltına alındığını bildirdi. 

Bir süre önce hukuk bürosundan emekli olan Harmancı'nın, yerel bir gazetede köşe yazarlığı yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
AA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 11:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan harmanci IP: 85.105.217.xxx Tarih : 18.03.2007 13:59:06
insanlar vardır;hedefleri büyük dünyaları küçük, insanlar vardır;hedefleri yoktur dünyaları büyüktür fakat Yusuf HARMANCI'nın dünyasında sahtekarlığa kahpeliğe şerefsizliğe zülme şiddete yer yoktu yeri geldi kalemiyle yazdı yeri geldi sohbetlerde herşeyin insanlar için olduğunu soyledi ama anlamayan kahpe kurşunlar ve kararmış beyinler onu da bizden aldı.Eskiden kanatları yoktu şuan kanatları var gittiğin heryere gene umutlar ve mutluluklar götür.Ruhun şad olsun.