6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gazeteciler ilk yardımcı oldu

GAZETECİLER İLK YARDIMCI OLDU

Konya'da güvenlik muhabirleri, Sağlık İl Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından bir hafta eğitime tabi tutulduktan sonra başarıyla sınavı geçti.

Muhabirlere, sertifikalarını İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci verdi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından, çeşitli medya kuruluşlarında çalışan 11 güvenlik muhabirine ilk yardım eğitimi verildi. Bir hafta süren eğitimde temel sağlık bilgileri, ilk yardım müdaheleleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Daha sonra önce yazılı sınavdan geçen gazeteciler, ardından uygulamalı sınava tabi tutuldu. Sınavı başarıyla tamamlayan muhabirler ilk yardımcı sertifikası almaya hak kazandı. Bugün Hekimevi'nde düzenlenen bir törenle gazetecilere ilk yardımcı sertifikalarını İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci verdi. Dr. Küçükkendirci, her vatandaşın ilk yardım eğitimi almasını istediklerini belirterek, "Bazen gazeteciler olay yerine daha önce gidebiliyorlar. Ben inanıyorum ki onlar önce iş değil, önce sağlık diyerek hayatlar kurtaracaklardır. Türkiye'de ilk defa gazetecilere böyle bir uygulama yapıldığını düşünüyorum ve devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:35:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 22:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?