7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Konya'da düzenlenen törenle kutlandı. Törenler Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Anıt Alanı'nda düzenlenen törene Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Önel, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından konuşan Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Önel, her Türk'ün gazi ve şehitlik onuruna erişebilmek için ölmeye hazır olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda bizden yüzlerce kat fazla askeri ve mühimmatı bulunan dev bir orduyu iman ve vatan sevgisiyle yenmeyi bildik. Daha sonra Kore'de, Kıbrıs'ta ve şimdi de vatanımızın bütünlüğünü korumak amacıyla aynı mücadeleyi veriyoruz. Biz gaziler diyoruz ki, bu vatan için her zaman canımızı seve seve vermeye hazırız" dedi.

Okunan şiirlerin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Onur Beratı verilmeye layık görülen gaziler ve şehit yakınlarına protokol tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Onur Beratları takdim edildi. Anıt Alanı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri ve gaziler Konya Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Vilayete kadar kortej yürüyüşü yaptılar. Valilik binası önünde toplanan gaziler, Konya Valisi Aydın'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdo__ www.terorsehitleri.com IP: 85.100.106.xxx Tarih : 20.09.2008 00:49:25

Bu vatan size meinnettar kahraman gazilerimiz..