6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gaznet'ten bonelik kolaylığı

Konya'da doğalgaz kullanımının yeniden zorunlu hale getirilmesinin ardından doğalgaz dağıtım şirketi de başlattığı kampanya ile abone olacaklara ödeme kolaylığı sağlıyor.

Konya'da kış aylarında artan hava kirliliğini ortadan kaldırmak için tek çözüm olarak gösterilen doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar sürüyor. Doğalgaz hattının geçtiği bölgelerde doğalgaz kullanımının zorunlu olması yönündeki kararın yürütmesinin durdurulmasının bir üst mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından Konya'da doğalgaz kullanımı yeniden zorunlu hale gelirken abone olacaklara ödeme kolaylığı sağlanacağı bildirildi.

Konya Doğalgaz Dağıtım Şirketi (GAZNET) Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, abonelik ücretlerinin ödenmesinde önemli kolaylıklar sağladıklarını, 180 dolar + KDV olan ücreti sözleşme yapıldığı tarihte YTL'ye çevirerek, 10 YTL'si peşin 5 taksitte tahsil edeceklerini söyledi.

Genel Müdür Ali İhsan Sılkım, Konya'da sağlık için önemli bir tehdit haline gelen hava kirliliği ile mücadele etmek konusunda ildeki resmi kurum ve makamların gerekli önlemleri aldıklarını, bundan sonraki görevin ise Konyalılara düştüğünü belirtti. Dağıtım şirketi olarak, Konyalıların temiz hava soluması için, doğalgaz dağıtım şebekesini sürekli geliştirdiklerini ifade eden Sılkım, 30 Eylül'e kadar süren bir kampanya çerçevesinde sağladıkları ödeme kolaylıkları ile de toplumsal yararı gözettiklerini kaydetti.

3 yıldır doğalgaz kullanılan Konya'da halen 130 bin doğalgaz abonesi bulunduğu, bu yıl doğalgaz kullanımının zorunlu hale geleceği binalarla birlikte abone sayısının 150 bine yükselmesinin beklendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 14:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?