6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gaznet'ten dev yatırım

GAZNET'TEN DEV YATIRIM

Konya'da şehir içi doğalgaz dağıtımını yapan Gaznet A.Ş, 2010 yılı için 16 milyon liralık yatırım yaparak 60 bin yeni aboneye ulaşmayı hedefliyor.

2010 yılı yatırım planını Dedeman Otel'de Energaz Holding Pazarlama Direktörü Arda Bektaş ile düzenlediği basın toplantısında açıklayan Gaznet A.Ş Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, 2009 yılında İstanbul Yolu'ndan Krom Magnezit Fabrikası'na kadar olan bölgeye kadar doğalgaz alt yapısını tamamladıklarını belirterek, "Konya'nın en büyük sorunlarından birisi hava kirliliğiydi. Biz kentimize doğalgaz hizmetini getirdiğimizden bugüne hava kirliliğinde büyük oranda bir azalma göründü. Her yıl abone sayımızda büyük oranda artış gözlüyoruz. 2009 yılında abone sayımız 153 bine kadar ulaştı. 2009 yılı sonu itibariyle 1 milyon 86 bin 353 metrelik doğalgaz hattı döşemesi yapıldı. Abone sayısı olarak doğalgaz hattı bulunan bölgelerde yüzde 80 oranını yakalamış durumdayız. Doğalgaz dağıtım işini aldığımız yıldan itibaren ise Konya'ya 61.17 milyon liralık yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" dedi.

16 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Bu yıl için büyük bir yatırım planı hazırladıklarını ifade eden Ali İhsan Sılkım, "Özellikle imara açılacak olan bölgelerimizde büyük yatırımlar planlıyoruz. Bu bölgelerin imara açılmasıyla abonelik konusunda talep patlaması yaşanacağını umuyoruz. Ancak abonelik için bu yıl talepleri sıralamaya koyduk. Abonelik müracaatlarında en büyük yatırımı yapacağımız 2 bölgenin taleplerine öncelik vereceğiz. Bu nedenle biz herhangi bir duyuru yapmadan vatandaşlarımızın abonelik için izdiham yaratmasını istemiyoruz. 2010 yılı yatırım programımızda imara açılacak olan ve diğer bölgelerde dahil 16 milyon liralık bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu rakam daha da büyüyebilir ancak asgari olarak bu civarda bir yatırım yapacağız. Doğalgaz hattı geçen yerlerde abone oranını da en az 60 bin kişiyi abone yaparak yüzde 83'e çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

YENİ ABONELİK KAMPANYALARI DÜZENLENECEK

Gaznet'ten yetki belgeli 170 firmanın bulunduğunu ancak bunlardan sadece 80 civarındanın hizmet verdiğini de dile getiren Sılkım, "Bu firmaların çoğu ya işi bırakmış, ya da belgesini yenilememiş. Firma sayısındaki azlık, doğalgaz aboneliği için sıkıntı oluşturabilir. Bu nedenle firma sayısının artması için çalışmalarımızı sürüyor. 2010 yılında yapacağımız yatırımları düzenleyeceğimiz toplantıyla bu firmalarla da paylaşarak halkımızın mağdur olmaması için bir yol haritası çizeceğiz. Şu an evinin önünden doğalgaz hattı geçtiği halde doğalgaz abonesi olmayan ya da evine doğalgaz sistemi döşetmeyen 50 bine yakın hane var. Bunların da abone olması için çeşitli kampanyalar düzenlemeye devam edeceğiz. Ayrıca bu hanelerin neden abone olmadığına dair bir anket çalışması yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

GAZNET'TEN DEV YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 15:03:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 15:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?