6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

GAZNET'ten yeni kampanya

Konya'da doğal gaz dağıtımını yapan GAZNET A.Ş. başlattığı kampanya ile doğal gaz abonesi olmak isteyenlerden alınan abonelik bedelini 8 taksitte ödeme imkanı sunuyor.

GAZNET A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, Energaz Holding Pazarlama Direktörü Arda Beştaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yeni kampanya hakkında bilgi verdi. 1 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında doğal gaz abonesi olacaklardan abonelik bedeli olarak alınan 180 dolar + KDV tutarındaki ücretin 8 taksitte ödenebileceğini belirten Genel Müdür Sılkım, çağdaş bir kent oluşumuna katkıda bulunmak için Konya'da doğal gaz kullanımının yaygınlaşması çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Genel Müdür Sılkım, gelecek senenin kış hazırlıklarına bahar aylarında başlandığını, ekonomik krizin yoğun olduğu bir ortamda kolaylık sağlaması açısından taksitlendirme kampanyası düzenlediklerini kaydetti. 145 bin abone ile bu kış sezonunu geride bıraktıkları, herkesin hissettiği ekonomik krizi kendilerinin de hissettiğini dile getiren Sılkım, "2009 yılı için hazırladığımız projeksiyonlarda beklediğimiz abone ve gaz satış performansının oldukça altındayız. Ama ümit ediyoruz bundan sonraki aylarda bu kriz ortamından ülkemiz de hızla çıkar ve hep birlikte ekonominin çarklarının daha hızlı döndüğü, insanların işsiz kalmadığı, ekonomik anlamda rahata erişeceğimiz günlere ulaşırız. Bizler de bu yıl için bir miktar yatırım planladık ama bunu yapmak için aceleci davranmıyoruz. Çünkü krizin nerede bitip nerede bu işin olumluya döneceğini bizler de kestiremiyoruz. Sular henüz durulmadığı için yatırımla ilgili adım atmıyoruz" dedi.

GAZNET Genel Müdürü Sılkım, Konya'ya hizmette 5. yılı geride bıraktıklarını, bugüne kadarda doğal gaz kesintisinin olmadığını hatırlatarak, "Ülkede 20 yıldır doğal gaz kullanılıyor ve şehirlerde bugüne kadar doğal gaz kesilmiş değil. Kışın Rusya ve İran ile günü birlik kısa süreli kesintiler yaşandı ama hiçbir zaman şehirlerdeki konut tüketimlerine bu kesinti yansıtılmadı. Ülkemizde ithal edilen doğal gazın yüzde 50'si enerji üretiminde kullanılıyor. Hem enerji, hem de sanayi üretiminde doğal gaz kesintisine karşı yedekleme sistemleri var. Öncelikli olarak BOTAŞ herhangi bir ulusal doğal gaz krizinde (enerji ve sanayi üretiminde) onların vanalarını kapatıyor. Bugüne kadar doğal gaz kullanan hiçbir şehirde doğal gaz kesilmiş değil, bundan sonra da olacağını tahmin etmiyorum. 2. Dünya Savaşı'nda Almanya Rusya'dan doğal gaz alıyordu, savaş devam ederken gaz akışı devam etti. Rusya doğal gaz akışını aksatmadı ve kesmedi" diye konuştu.

2008 yılının tüketiciler açısından talihsiz bir yıl olduğunu, doların ve ithal edilen gazın petrol fiyatlarına paralel olarak yüzde 70 arttığını anımsatan Sılkım, buna rağmen sezon boyunca Konya'da ortalama bir dairenin ısıtma için tükettiği doğal gaza bin TL civarında ödeme yaptığını bildirdi. Zamlar nedeniyle tüketicinin doğal gazı daha tasarruflu kullanmaya başladığını ifade eden Sılkım, "Bir tüketici gözüyle bakıldığında, 'Ben doğal gazı çok tükettiğim dönemde pahalı tüketiyorum ama yaz döneminde indirim yapılıyor' deniliyor. Ama doğal gazın çok büyük bir miktarı sanayide enerji üretiminde kullanılıyor ve bu sadece ısınma dönemiyle alakalı değil. Asıl indirimler sanayi üretimini ilgilendiriyor, bize de dolaylı olarak faydası var. Vatandaş açısından ters bir dönem, sanayici tarafından enerji önemli bir kalem ve yapılacak indirim yüzde 70-80 oranında enerji maliyeti olan bazı kalemleri rahatlatacak" şeklinde konuştu.

Nüfusa ve hane sayısına bakıldığında Konya'nın büyük çoğunluğunda doğal gaz bağlantısı olduğunu, konutların yoğun olduğu bölgelerde doğal gaz çalışmalarının yapıldığına değinen Genel Müdür Sılkım, doğal gaz kullanımını zorunlu kılan Mahalli Çevre Kurulu kararını Danıştay'ın iptal etmesini de değerlendirdi. Bu konuda taraf olmadıklarını bildiren Sılkım, "Doğal gazın kullanım zorunluluğu kararı bizim aldığımız bir karar değil, ama dolaylı olarak dışarıdan hizmet noktasında bizim de yetişmemiz gereken bir karardı. Bahar aylarında hava çok güzel dışarı çıktığımızda hiç rahatsız olmuyoruz ama kış aylarına geldiğimizde hepimiz rahatsız oluyoruz. Bununla ilgili de yöneticilerin bir takım tedbirler alma yükümlüğü var. Onunla ilgili de yerinde bir karar alınmıştı ve geçtiğimiz iki sene boyunca bir süre takip edilerek uygulandı. Bence faydalı da oldu, bundan sonrası için de böyle bir karara ihtiyaç yok. Şehirde doğal gaz kullanım bilincinin ve temiz hava ile ilgili duyarlılığın iyice arttığını düşünüyorum. Şuanda doğal gaza abonelikle ilgili mevcut ekonomik krizin vatandaşları durdurduğunu biliyoruz. Onun dışında çok önemli bir etkisi olmaz bu kararın ama kış şartlarında şehir yöneticileri tarafından böyle bir takım kararlar alınabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 16:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?