6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Geleneksel çocuk şenliği yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Çocuk Şenliği Mevlana Kültür Merkezi Açık Sema Alanı'nda yapıldı.

Şenlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çocuk Şenliği’nin 7’den 70’e Konyalıları bir araya getirdiğini vurgulayarak, Mevlana şehri Konya’dan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verildiğini söyledi.

Konya’da herkesin kalbinin ortak attığını kaydeden Başkan Akyürek, “Konya, bu birlik görüntüsü ile örnek bir şehirdir. Bu birlik devam ettiği sürece geleceğimize büyük umutlarla bakacağız” dedi.

Konya’da önemli fiziki yatırımlar yapıldığını, ancak sosyal ve kültürel etkinlikleri de sürdürdüklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Birçok fiziki çalışma yaptık. Yeni yollar, köprüler yaptık. Ama bunlar, bir öksüz ve yetim çocuğumuzun gözünden akan iki damla yaş kadar değerli değildir. Çocukların gözlerinden yaş akmasın diye diğer çalışmaları bir yana bırakır, onlar için çalışırız” diye konuştu.

Başkan Akyürek’in konuşmasının ardından Çocuk Şenliği palyaço gösterisi ile başladı. Mevlana Kültür Merkezi Açık Sema Alanı’nı çocukları ile birlikte dolduran binlerce Konyalı, tahta bacak, ip cambazı, dokuz köpek, illüzyon, lastik adam, kukla, piton yılanı gösterileri ile eğlendi.

Şenliğin sonunda tüm çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:28:46
Güncelleme :31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?