7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Gelin ve damat çılgın olursa

İnternetten tanıştıktan sonra önce nişan yüzüğü takan, bir yıl sonrasında ise dünyaevine girmeyi kararlaştıran Ahmet-Kezban Nazlı çifti, az sayıda gencin bu fırsatı yakaladığı 08.08.08'de nikah kıydırarak evliliğe merhaba dedi.

Dün de düğün yapan genç çift, geceyi Beyşehir caddelerinde gezerek ve yat turunda geçirdi.

Düğün merasimini doğup büyüdükleri Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinde dün yapan 27 yaşındaki Ahmet ile 22 yaşındaki Kezban Nazlı, sonrasında ise bir değişikliğe imza atmak istedi. Düğünden sonra alışılanın dışında gece vakti sağdıcı olan Metin Yaşar ile birlikte Beyşehir'e gelip cadde ve sokaklarda gezen çift görenleri şaşırttı. Gecenin ilerleyen saatlerinde cadde ve sokaklarda bir gelin ile damadı yollarda el ele gezerken görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Yoldan geçenler, kameraları peşinden sürükleyen çift ile birlikte gördükleri manzara karşısında film çekimi yapılıyor sandı. "Biz değişiklik yapmak için yollarda geziyoruz" diyen çifti görenler "hayırlı olsun" diyerek kutladı. Genç çift mihmandarları olan sağdıç Metin Yaşar ile birlikte açık bulabildikleri mekanların yolunu tuttu.

Pastanelerde dondurma ve baklava ikramı yapılan genç çift, sokakta satış yapan bir satıcının kokorecinden de tattı.

Yol üzerinde ilerlerken cadde üzerinden geçen otomobilleri el sallayarak durduran çifte, bazı sürücüler takı takmayı da ihmal etmedi. Ceplerinden çıkardıkları paraları çifte takan sürücüler, karşılarında gördükleri bu ilginç çifti kutlarken şaşkınlığını gizleyemedi. Bu arada, Atatürk Caddesi üzerinde görev dönüşü karşılaştıkları bir itfaiye aracını da durduran çifte, görevliler de para vererek takı taktı.

Genç çift daha sonra soluğu Kültürpark alanındaki oyun gruplarında aldı. Bir tahterevalliye binen yeni evli çift, daha sonra Beyşehir Gölü kıyısına geldi. Çifti gecenin ilerleyen saatinde özel olarak bekleyen yatın sahibi Ahmet Bülbül, misafir etti. Yat üzerinde bir süre dans ettikten sonra gece vakti göle açılan genç çift, kendilerini takip eden gazetecilere de açıklamalarda bulundu. Çiçeği burnundaki gelin Kezban Nazlı, eşi ile bir yıl önce facebook aracılığıyla internetten tanışıp aşık olduğunu belirterek, "Daha sonra telefonla görüşüp tanıştık. Aynı beldenin insanlarıyız. Tanıştıktan sonra birbirimizi beğendik ve evlenmeye karar verdik. Nişanımız geçtiğimiz yıl oldu. Bu yıl ise uğurlu tarih olan 08.08.08.'de nikahımızı kıydırarak dünyaevine girdik. Düğünümüzü ise dün İmrenler beldesinde yaptıktan sonra değişiklik olsun diye soluğu cadde ve sokaklarda aldık. Evliliğimiz hem nikah tarihi ile hem de düğün gecesi yaşadıklarımızla oldukça ilginç oldu. Cadde ve sokaklarda yürüyen bir damat ile gelini görenleri oldukça şaşırttık" dedi.

Açıköğretim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olduğunu belirten gelin Nazlı, eşinin ise İstanbul'da bir tekstil fabrikasında çalıştığını, onun da bu yıl üniversiteyi kazandığını, evlendikten sonra tahsil hayatını birlikte sürdüreceklerini söyledi. Sabahın erken saatlerine kadar Beyşehir sokaklarında damatlık ve gelinlikleriyle yürüyerek yorulmak bilmeyen genç, ilçe merkezinden ayrıldıktan sonra düğünü yaptıkları İmrenler beldesinde de geziyi devam ettireceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?