4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Gelinine böbreğini verdi

Böbrek yetmezliği nedeniyle 1.5 yıldır diyalize giren ve nakil olmak için sıra bekleyen 3 çocuk annesi Fatma Ölmez, kayınvalidesinin böbreğiyle sağlığına kavuştu. 

Konya'da yaşayan Ölmez ailesinin gelini Fatma Ölmez'e (37), iki yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Nakil sırasına giren ve bu süreçte diyaliz cihazına bağlanan Fatma Ölmez'in sağlık durumu kötüye gidince, beklediği organı vermek için kayınvalidesi Aliye Ölmez (77) gönüllü oldu.
Yapılan tetkiklerde, kayınvalidenin dokuları gelinine uyunca, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Servisinde gerçekleştirilen operasyonla Alime Ölmez'den alınan böbrek, Fatma Ölmez'e nakledildi. Kayınvalidesinin böbreğiyle sağlığına kavuşan Fatma Ölmez, duygularını şöyle dile getirdi:

“Kayınvalidem, beni çocuklarıma bağışladı. Diyalize girdiğim günlerde bana bir şey olursa, çocuklarım ne yapar diye hep kara kara düşündüm. Ama şimdi çocuklarıma ikinci defa kavuştum. Kayınvalideme bir hayat borçluyum. Onun bir parçasını taşıyorum. Aynı duruma kayınvalidem düşse, hiç düşünmeden aynı fedakarlığı ben de yapardım.” Gelini Fatma'yı kızı gibi gördüğünü söyleyen Alime Ölmez, torunlarının annesiz kalmasını istemediği için gözünü kırpmadan böbreğini verdiğini belirtti.

Alime Ölmez, “Gelinim, evladım gibidir. Onu çaresiz bırakamazdım. Böbreğimi hiç düşünmeden gelinime verdim” dedi.




AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 14:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?