30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Gelinlikleri CHP dağıtacak

SİNEM'İN GELİNLİKLERİNİ CHP DAĞITACAK

İstanbul Kadıköy'de 2,5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden moda tasarımcı Sinem Reyhan Yalçın'ın ölümünden önce tasarladığı 100 gelinlik, genç modacının ailesi tarafından kızlarının anısına uygun şekilde kullanılmak üzere kendilerine hukuk savaşında destek olan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'a iletildi.

İstanbul Kadıköy'de 14 Ocak 2008 tarihinde trafik kazasına kurban giden moda tasarımcısı Sinem Reyhan Yalçın'ın hayalleri gerçek oldu. Faruk Kalkavan'ın kullandığı cipin çarpması sonucu hayatını kaybeden Sinem Reyhan Yalçın, ölümünden önce 100 gelinlik tasarlamıştı. Genç modacının ailesi kızlarının tasarladığı gelinlikleri, uygun şekilde kullanılmak üzere hukuk savaşında kendilerine büyük destek veren CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'a gönderdi.

GELİNLİKLİ BASIN AÇIKLAMASI

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart tarafından partisinin Konya İl Başkanlığı'nda, partililerle birlikte "Sinemin Gelinlikleri" konulu basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan kadın kolları üyelerinden iki kadın, ellerinde moda tasarımcısı Sinem Reyhan Yalçın'ın resmi ve ölümünden önce tasarladığı gelinliği giyerek çıktı. Sinem Reyhan Yalçın'ın ailesinin, kızlarının tasarladığı 100 adet gelinliği evlatlarının anısına uygun şekilde değerlendirmek üzere, içinde bulundukları hukuk savaşında

kendilerine büyük destek veren CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'a ilettiklerini belirten CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın, "Konya İl Kadın Kolları olarak aldığımız karar ile gelinliklerin, İlçe Kadın Kolu Başkanlarımızın kontrolüne verildi. Başkanlarımız ilçelerinde maddi yetersizlik içinde olan gelin adaylarına ücretsiz olarak verilmesini ve düğün sonrasında iade alınarak, daha fazla sayıda gelin adayımıza ulaşılması hedeflenmiştir. Böylece gelin adaylarımızın en büyük hayalleri gerçekleşirken, Sinem her birinin gönlünde yeniden hayat bulacaktır" dedi.

Gelinliklerin temin edilebilmesi için CHP Konya İlçe Başkanlıklarına başvurulmasının yeterliği olacağı da belirtildi.

"SİNEM TRAFİK CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ"

Aile için o kadar acı olan serüvenin bu cinayetten sonra başladığını belirten CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Hükümlü Faruk Kalkavan ve arkadaşlarının alkollü oldukları, olay günü kokain kullandıkları, aşırı süratle ve zikzak çizerek araç kullandıkları, emniyet şeridinde park halindeki aracını kontrol eden Sinem'e çarptıktan sonra, otonun 130 metre adar sonra durabildiği, fren izinin olmadığı, hazırlık soruşturması, bilirkişi raporları, tanık beyanlar ve yargılanmanın seyriyle doğrulanmıştır" dedi.

Kazanın oluşu ve sonucunun vahim olduğuna da değinen Kart, "Bu şartlarda gelişen bir olayda, üst sınırın 9 yıla ulaşacak bir davada hükümlünün 3 ay 10 gün sonra tahliye edilmesi, hükümlü hakkında adli mercileri yanıltmak ve yalan beyandan dolayı işlem yapılmaması, hükümle birlikte sanığın tutuklanmaması, şahsın yurtdışına kaçacağının sürekli olarak ihbar edilmesine rağmen, hükümle birlikte yurtdışına firar etmesi ve nerede olduğunun halen bilinememesi ailenin yaşadığı dramı daha da büyütmüştür" diye konuştu.

Sinem'in acısını yüreğinde taşıyan Yalçın ailesinin Sinem'in anısına ithafen 100 adet gelinliği CHP Konya Kadın Kollarına bağışladığını aktaran Kart, "Yoksul ve evlenme çağında olan genç kızlarımızın mutlu günlerinde kullanmaları amacıyla aile bu gelinlikleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağışladı. Kadın kollarımız bir görev üstlenerek Sinem'in anısına bu gelinlikleri Konya'nın her yöresinde ihtiyaç sahibi olan genç kızlarımıza ulaştıracaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 14:41:04
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 16:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?