7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Genç büfecinin katili yakalandı

Konya'da büfe işleten üniversite son sınıf öğrencisi ve 2 çocuk babası Mustafa Keser'i öldüren 18 yaşındaki katil zanlısı, cinayet bürosu dedektiflerinin önce suç aleti bıçağı, sonra bıçağı satın alırken görüntülerini bulmasıyla yakalandı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Ankara Caddesi numara 162'de büfe işleten 2 çocuk babası Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Mustafa Keser (28), 5 Eylül 2008 günü saat 01.00 sıralarında büfeye müşteri gibi gelen bir şahıs tarafından bıçaklanarak cüzdanı ve kasadaki paralar ile kontörler gasp edildi.

Annesini arayarak yardım isteyen Keser, annesinin de bindiği ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Yoğun bakıma alınan Keser, 2 gün sonra hayatını kaybetti.

2 KİLOMETRE UZAKTA KANLI BIÇAK BULUNDU

Olayın gerçekleşmesinden hemen sonra Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırmada büfenin bulunduğu yerin bir arka sokağındaki inşaat bekçisinin "uzun boylu, siyah kıyafetli, sandalet ayakkabılı" bir şahsın kaçtığını gördüğünü belirledi.

Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin'in talimatıyla Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler'in sorumluluğunda 40 ekip oluşturuldu. 24 saat aralıksız katil zanlısının kaçıp saklanabileceği, inşaat, okul, evlerin bodrum katları, boş kamyon kasaları dahil her yer araştırıldı.

Araştırma sırasında ekipler, olay yerine 2 kilometre uzaklıkta kanlı bir bıçağı arazide buldu. Bıçağı inceleyen Cinayet Bürosu dedektifleri, bıçağın yeni olduğunu anlayıp, markasını da belirleyince, aynı marka bıçağı satan iş yerleri araştırıldı. Yapılan araştırmada aynı bıçağı Konya'da sadece bir alışveriş merkezinin sattığı ortaya çıktı.

BIÇAKTAN KATİLİN GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞILDI

3 gün içerisinde aynı bıçaktan 11 tane satıldığını öğrenen polis, marketin güvenlik kamerası görüntülerini alarak incelemeye başladı. Yaklaşık 24 saat süren incelemede, 11 kişiden bir kişinin daha önce bekçinin tarif ettiği eşkale uygun siyah kıyafet ve sandalet ayakkabılı olduğunun görülmesi üzerine şüpheli belirlendi.

Güvenlik görüntülerinden şahsı belirleyen polis, şahsın şüphe çekmemek için gasp için aldığı et bıçağının yanı sıra patates soyma bıçağı da aldığını belirledi. Katil zanlısının görüntüsünü bulan dedektifler, bu kez katilin kimliğini öğrenmek için araştırmalara başladı. Şehir merkezinde yapılan tüm araştırmaların boşa çıkması üzerine oluşturulan 40 ekibe güvenlik kamerası görüntüleri ve görüntülerden oluşturulan fotoğraflar verildi.

Aradıkları şüphelinin bıçakları alırken ve cinayeti işlerken aynı kıyafetleri giymesi nedeniyle şehir dışından gelmiş olabileceği üzerinde duran dedektifler, araştırmasını bu kez otogar ve otobüs şoförlerine yönlendirdi. Yapılan araştırmada bir otobüs şoförü, görüntüsü gösterilen şahsın Karaman'ın Ermenek ilçesine giden bir kişiye benzediğini söyledi.

Aynı gece Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler'in sorumluluğunda oluşturulan 5 kişilik özel ekip, Karaman'ın Ermenek ilçesine hareket etti. İlçede araştırma yapan dedektifler, görüntüdeki şahsın ilçeye bağlı Güneyyurt beldesinde zaman zaman garsonluk yapan birine benzediğini öğrendi. Kasabaya giden dedektifler, aradıkları şahsın 18 yaşındaki işsiz Ali B. olduğunu belirledi. Sabah saatlerinde evin etrafını
çeviren ekipler, evde katil zanlısı Ali B.'yi yakaladı.

"HIRSIZ DAMGASI YEMEKTEN KURTULMAK İSTERKEN KATİL OLDUM"

Evde yakalanan zanlı Ali B., ilk önce cinayet suçlamasını kabul etmedi. Daha sonra polisin evde yaptığı aramada, kitaplıktaki kitapların arasına gizlenmiş kontörler ve 305 YTL para bulundu. Zanlının üzerinden ise 11 YTL bozuk para çıktı. Paralarla kontörlerin bulunmasının ardından katil zanlısı suçunu itiraf ederek, "Eniştem hırsız damgası vuracaktı, ondan kurtulmak isterken katil oldum" dedi.

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinden Konya'ya yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen katil zanlısı, olayı detaylarıyla anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda ifade veren zanlının, "Kasabada ablamın 3 adet altın burma bileziği kayboldu, 3 bin YTL tutuyordu. Eniştem altınları benim çaldığımı ve ödemediğim taktirde kasabada adımı hırsıza çıkartacağını söyledi. Bu çok zoruma gitti. Motosikletime de el koydu. Ben de Konya'ya geldim, bıçak satın aldım, daha önce gözetlediğim ve tenha gördüğüm büfeye gittim, şahsı bıçakladıktan sonra paraları ve kontörleri alıp kaçtım" dedi.

Katil zanlısının, 2 çocuk babası Mustafa Keser'i bıçakladıktan sonra sürükleyerek arka tarafa taşıdığı ve cebinden cüzdanını da aldığı öğrenildi. Zanlı, ifadesinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilecek.

CSI KONYA'NIN 5 YILDIR FAİLİ MEÇHULU YOK

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri 5 yıl içerisinde meydana gelen 124 cinayetin tamamını çözdü. CSI Konya olarak bilinen Konya Cinayet Bürosu dedektiflerinin başında Emniyet Amiri Ertuğrul Güler ve 20 kişilik ekibi bulunuyor. Bunun yanı sıra dedektifler 5 ile 10 yıl öncesinde işlenen 7 cinayetin zanlılarını da yakalayarak adalete teslim etti.

Son cinayetin çözülmesinde büyük başarı gösteren Cinayet Bürosu ekiplerini kutlayan İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, "Suç işlemeye meyilli olanlar suç işlemesinler. Suç işleyecekler ise Konya'ya gelmesin. Huzurlu bir şehir olan Konya'da 5 yıldır bir tane faili meçhul cinayetimiz yok. Son cinayet de kısa sürede dedektiflerimiz tarafından çözüldü, hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 10:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?