7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Genç eller iş başında

KONYA'DA AĞAÇLANDIRMADA GENÇ ELLER İŞ BAŞINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Bilim Sanat Merkezi (Üstün Zekalılar Okulu) ile şehrin batısında yer alan Loras Dağı eteklerindeki Tatlı Su Koruma Havzası'na 2 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.

15 milyon metrekare olan Tatlı Su Koruma Havzası'nda gerçekleştirilen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, KOSKİ daire amirleri, Bilim Sanat Merkezi yöneticileri ve öğretmenleri, Bilim Sanat Merkezi öğrencileri ve velileri katıldı. 2 bin fidanın dikildiği program, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş'ın Tatlı Su Koruma Havzası ve fidanların nasıl dikileceği konularında bilgi vermesi ile başladı. Bilim Sanat Merkezi öğrenci ve velileri, programa ailesi ile birlikte katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile fidan dikimi esnasında sohbet ettiler.

Konya'da son 6 yılda 8 milyon fidan dikimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, dikilen her fidana çocuk gibi bakmak gerektiğini söyledi. Konya'da ağaç yetiştirmenin zorluklarını anlatan Başkan Akyürek, buna rağmen ağaçlandırmada büyük başarı elde ettiklerini, metrekareye düşen ağaç sayısı itibari ile AB standartlarını yakaladıklarını vurguladı. Bilim Sanat Merkezi idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri ise fidan dikimi için oluşturulan ortamdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

KONYA'DA AĞAÇLANDIRMADA GENÇ ELLER İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:12:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?