30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Genç hukukçuların mezuniyet sevinci

GENÇ HUKUKÇULARIN MEZUNİYET SEVİNCİ

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Oğuz Yağlıcı, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Değişen ve Geliştiren Üniversite” sloganıyla çıktıkları yolda geçmişteki çalışmalarının bugün meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, “Üniversitemizin bütün fakülteleri gibi Hukuk Fakültemiz de başarıda ön sıralarda yer almaktadır. Bugün Selçuk Üniversitesi'nin Rektörü olmaktan gurur duyuyorum, siz de bu üniversitenin öğrencisi olmaktan gurur duyun. Selçuk Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı yaşayın” dedi.

Geleceğin hakim ve savcı adaylarına da seslenen Rektör Prof. Dr. Okudan, “Buradan ayrıldıktan sonra kiminiz hakim, kiminiz savcı kiminiz de avukat olacaksınız. Mesleğinizi yaparken, insanların hakları olduğunu unutmayın. Değerlendirmelerinizi empati kurarak yapın. Verdiğiniz kararlarla hayatları tahrip edebileceğinizi, umutları soldurabileceğinizi asla unutmayın. Aklınızın sesini dinlerken vicdanlarınızı da unutmayın. Bu dünyadaki adaletin dışında ilahi adaletin de olduğunu aklınızdan çıkarmayın” diye konuştu.

“EN BAŞARILI FAKÜLTELER ARASINDAYIZ”

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, fiziki ve akademik bakımdan yetkin, Türkiye'de kurulmuş Hukuk Fakülteleri içerisinde ön sıralarda yer aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Ulukapı, “Bugüne kadar Adalet Bakanlığı'nın açtığı hukuk alanında tek ve objektif sınav niteliğinde olan Hakimler ve Savcılar Sınavları'nda mezunlarımızın başarısı her zaman üst düzeyde olmuştur. 2010-2011 yıllarında açılan gerek adli yargı ve gerekse idari yargı sınavları neticesinde fakültemiz Ankara Hukuk Fakültesi ile birlikte ipi göğüslemiştir. Bu sınavlarda başarılı olan her 5 adaydan biri fakültemiz mezunudur ” dedi.

Konuşmaların ardından üniversitenin barkovizyon gösterisi izlendi. Mezunlar adına öğrenci Muhammet Yavuz Kalyoncu bir konuşma yaptı. Ardından yaklaşık 350 öğrenci diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Keplerini hep birlikte havaya fırlatan öğrenciler, mezuniyetlerini ölümsüzleştirmek için aileleri ve arkadaşları ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan ise Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmanın her yerde ayrıcalığını yaşadığını ve bunu öğrencilerin de yaşamasını istediğini söyledi. Adaletin geciktirilmemesi derhal yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Kayacan, öğrencilere mesleklerini en iyi şekilde yapmalarını, dava dosyalarına bakarken hissederek ve yaşayarak karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 14:31:01
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 16:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?