6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Genç kadın ambulansta doğurdu

Anne karnında ters dönen bebek ilçedeki hastaneden Konya'ya getirilirken ambulansta dünyaya geldi.

Nefes almayan bebeği gören hemşire, ambulansı durdurup bebeğe okjisen bağladıktan sonra bebek hayata döndü.

Konya'nın Bozkır ilçesinde ikamet eden Adem Oğlak ile iki yıllık evli 22 yaşındaki Şaziye Oğlak, doğum için İlçe Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Devlet hastanesinde yapılan kontrollerde bebeğin ters geldiğini gören hemşireler, doktor yıllık izinde olduğu için riskli doğum nedeniyle anneyi ambulansla Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk etti.

Ambulansla yola çıkan annenin doğum sancıları başlayınca hemşire, doğumun olacağını anlayarak müdahale etti. Hemşire, doğumu yolda gerçekleştirirken
bebekte yaşam belirtisi görülmedi. Bebeğin nefes almadığını ve hareket etmediğini gören hemşire hemen ambulans şoförüne seslenerek durmasını sağladı ve bebeğe oksijen verdi. Oksijeni alan bebek hayata döndü.

Hastaneye gelindiğinde bebeğin sağlık fonsikyonlarının normale döndüğü ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Anne olduğu için mutlu olduğunu belirten Şaziye Oğlak, "Adını Süleyman koyduk. Bebeğimin sağlık durumu şimdi çok iyiymiş. Hastaneye gittiğimizde bebeğin ters geldiğini söylemişler ve sevk etmişlerdi. Doğum yolda oldu. Sonra hemşire hanım oksijen vererek bebeğimin yaşamasını sağladı. Çok mutluyum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihal erpulat IP: 88.252.238.xxx Tarih : 26.09.2008 15:51:43

bu kadar bebek ölümlerinden sonra bir doğum haberi almak bir bayan olarak beni çok mutlu etti.Allah analı babalı büyütsün.....