6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Genç kadının ölüm korkusu bitti

Ayrıldığı kocasından ve onun ailesinden yıllarca şiddet gören ve bacaklarından kurşunlanan 34 yaşındaki 2 çocuk annesine devlet sahip çıktı. Genç kadın, özgür yaşamak için kimlik değişikliği ve estetik ameliyat istiyor.

Şefkat-Der'e ait gizli Kadın Hayata Tutunma Evleri'nde kalan ve 13 yıldır yüzünü saklayarak hayatını devam ettiren 34 yaşındaki 2 çocuk annesi Z.A. takma isimli kadın, başından geçen olayları anlatmasının ardından kendisine devletin yardım eli uzandı. Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan yetkililer devreye girerek, Z.A.'nın devlet koruması altına alınması için gerekli her şeyin yapılacağını bildirdi.

Şefkat-Der Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Erel, "Gizli hayata tutunma evlerinde kalanlardan 34 yaşındaki Z.A, dün evlilik ve boşandıktan sonra başından geçen olayları anlatmıştı. Bunun üzerine Ankara'dan kadın, aile ve sosyal hizmetlerden sorumlu Devlet Bakanlığı yetkililerinin Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile bağlantıya geçtiğini öğrendik. Onlar da bizlere gelerek kocası, kayınbiraderi ve kayınpederince yıllarca işkence gören Z.A. için devlet korumasına alınması için her şeyin yapılacağını söyledi. Devletin sahip çıkacağını umut ediyoruz. Kardeşimizin devlet korumasında özgür yaşaması için de kimlik değişikliği ve estetik ameliyat yapılması gerekiyor" dedi.

Devlet korumasına geçecek olan Z.A. ise, "Kimlik değişikliği ve estetik ameliyatı talep edeceğim. Hayatımın geri kalanını özgür yaşamak istiyorum. Türkiye'de hayati yönden risk altında bulunan, aile içi şiddet, töre ve namus bahanesi cinayetlerine kurban gidebilecek insanlarımızın da benim gibi kurtulmasını istiyorum. Bana istemeden zorla bir evlilik yaptırıldı. Kocam, kayınbiraderim ve kayınpederimin işkence ve tacizlerine maruz kaldım. Boşanmak istedim, 'biz de boşanmak yok ölüm var' cevabıyla karşılaştım. Çok zor şartlarda boşanma davası açtım, boşandıktan sonra kaçırılıp zorla evde tutuldum. Ayrıca kayınbiraderim tarafından kurşunlanıp yaralandım" şeklinde konuştu.

"Ben de hakkımı almak, özgür yaşamak istiyorum" diyen Z.A, "Ben şu ana kadar gerçek adımı soyadımı kullanamadım. Benim yerimi bulmak için ağabeyimi bıçakladılar, ailemi ormana götürüp işkence ettiler. Ben ve benim gibilere kimlik değişikliklerinde, hatta estetik ameliyatlarda yardımcı olunmalı. Kendi ismimi kullandığım zaman ölümle tehdit edenlerin beni bulmasından korkuyorum. Muhtardan ikamet kağıdı alamıyorum, ev kiralayamıyorum, hastanelere, resmi yerlere giderken gerçek kimliğimi kullanmaktan korkuyorum. Ben ve benim durumumda bulunanlar için yeni bir kimlik verilmesini, estetik ameliyat yapılmasını istiyorum. Şuanda devletim sahip çıkıyor, eğer estetik ameliyat ve kimlik değişikliğim yapılırsa herkes gibi ben de özgür yaşarım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:30:24
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 16:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?