7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Genç kız mesleğine kavuşamadı

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ümmü Demir hayali olan mesleğine kavuşamadan 3 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düştü.

Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Güneybahşiş köyünde ailesiyle yaşayan ve 10 kardeşin en küçüğü olan Ümmü Demir (22), 3 yıl önce çok istediği Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazandı. Üniversite eğitimine başlayan genç kız, rahatsızlanarak hastaneye başvurmasıyla kanser olduğu ortaya çıktı.

Doktorlar, genç kıza böbrek hastası olduğunu söylerken, ailesine de böbrekte başlayan kanserle ilgili bilgi verdi. Ümmü Demir, hayalindeki gazetecilik mesleğine ulaşmak için okuluna devam ederken hafta sonları da tedavi için Antalya'ya gidiyordu. Yaz tatilinde ailesinin yanında tedavi olan genç kız, 3 yıl aralıksız olarak hem okuluna devam etti, hem de tedaviden bir gün bile vazgeçmedi.

STAJINA GİDEMEDİ

Gazetecilik Bölümü 3. sınıfı bitiren Ümmü Demir, mesleği öğrenmek için yaz tatilinde TRT'den staj ayarladı. Genç kızın hastalığı yaz tatilinde iyice ilerlemeye başlayınca çok istediği stajına gidemeyip ameliyat olmak zorunda kaldı. 3 kez ameliyat geçiren gazeteci adayı genç kızın tüm vücudunu kanser sardı. Hastanede tedavisi devam eden Ümmü'yü ailesi ve arkadaşları hiç yalnız bırakmadı.

İyi olma umudunu yitirmeyen hastalığının ileri derece olduğunu hiç bilmeyen Ümmü, 4. sınıf için derslerini seçerek kayıtlarını yaptırdı. Fakat doktorlar, genç kızın 15 günlük ömrünün kaldığını söyledi.

Arkadaşları ve ailesinin sürekli moral vermesiyle genç gazeteci adayı 3 ay daha yaşadı. Ümmü Demir, kaldırıldığı hastanede 3 gün önce vefat etti.

Kardeşinin ölümüyle yıkılan Demir ailesi gazeteci kızlarının yasını tutuyor. Üzüntüsünden gözyaşlarını dindiremeyen ağabey Muhammed Demir, "Kardeşim hastalığını tam olarak hiçbir zaman öğrenmedi. Tüm hastaneleri bir bir araştırdık, yapılacak çok şey kalmamıştı. O hep iyileşeceğini düşündü ve yanında olduk. Tedavi süresince okulunu ihmal etmemeye çalıştı. Önce okula göndermeyelim dedik, fakat onun tek yaşam kaynağı okuluydu. Gazeteci olacaktı. Doktorlar 3 ay önce en fazla 15 gün yaşar dedi ama o 3 ay direndi" dedi.

SON VEDA OKULUNDA

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki sınıf arkadaşları son kez Ümmü'ye veda etti. Ümmü'nün "Seni unutmayacağız" yazılı fotoğrafını masanın üzerinde koyan arkadaşları bir de fotoğraf makinesi bıraktı. Ümmü'nin sıra arkadaşları, "O sessiz bir kızdı. Sessizce bize veda etmeden gitti. Biz her zaman ona destek olmaya çalıştık. Biz son olarak sınıfta tüm arkadaşlarla fotoğraf çekindik onu gönderdik ama eline ulaşmadan o bizi terk etti. Çok iyi bir kızdı, iyi bir gazeteci olmak isterdi" dedi.
Öğretmenleri de olayın üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, onu dualarla andıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 10:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?