7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Genç sinemacılara çağrı

Konya Büyükşehir Belediyesi, genç sinemacıları teşvik etmek ve Hz. Mevlana'nın öğretilerini insanlara aktarmak amacıyla "Mesnevi'den Hikayeler" konulu kısa film yarışması düzenliyor. 

Yarışma ile ilgili yapılan açıklamada, yarışmanın düzenlenmesindeki amacın, bu konuda kabiliyetli gençlere fırsat vermek, keşfedilmemiş yeteneklere yeni kapılar açmak, Hz. Mevlana'nın dünyaya mal olmuş evrensel öğretilerini sinema diline aktarmak ve gerek sinema bölümü öğrencileri gerekse bu konuda kabiliyetli kişilerin yapacakları çalışmaları desteklemek olduğu bildirildi. 

Yarışmaya yurtiçi ve veya yurtdışında yaşayan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının katılabileceği ifade edilirken, eserlerin DVD formatında teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Filmlerde tür sınırlamasının olmadığı da ifade edilirken, sinemaseverlerin kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon gibi kısa filmin bütün dallarında ürün gönderebileceği dile getirildi. 

Eserlerin Mesnevi'de yer alan hikayelerden alıntı yapılarak yapılması gerektiğinin de ifade edildiği açıklamada, filmin jeneriğiyle birlikte 15 dakika ile sınırlı olacağı ve yarışmaya katılmak isteyenlerin en fazla 3 filmle yarışmaya katılabileceği bildirildi. Yarışmacıların eserlerini 5 Eylül 2008 tarihine kadar Mevlana Kültür Merkezi'ne teslim etmeleri gerektiği ifade edilirken, yarışmada dereceye girenlerin 5 Aralık 2008 tarihinde düzenlenecek programla açıklanacağı hatırlatıldı. 

Yarışma sonucunda birinciye 4 bin YTL, ikinciye 2 bin YTL, üçüncüye bin YTL ödül verileceği bildirilirken, seçici kurul tarafından mansiyona layık görülen 3 esere ise 500 YTL ödül verileceği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 11:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?