6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gencek Beldesi'nde roman açılımı

GENCEK BELDESİ'NDE ROMAN AÇILIMI

Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı bin 800 nüfuslu Gencek beldesi, kapılarını roman vatandaşlara açıyor.

Gencek Belde Belediye Başkanı Yusuf Uyar, belde yerleşim sınırları içerisinde hazırladıkları bir projeyle kapılarını Türkiye'nin değişik yörelerinde yaşayan roman vatandaşlara açtıklarını söyledi.

Başkan Uyar, belde merkezi yakınlarındaki Toptaş mevkiinde vatandaşlara ait arazileri roman vatandaşların yerleşimi için tahsis ettiklerini, bu konuda hazırladıkları projeyi Konya Valiliği'ne de sunduklarını belirterek, "Roman vatandaşlarımız bölgemize gelip yerleşmek isterlerse, başımız üzerinde yerleri var.

Onlar da bizim kardeşimiz ve çok seviyoruz. Bölgemizde geniş bir alanı onlar için tahsis ettik. Buradaki araziler beldemizde yaşayan insanlarımıza ait ama onlar da gelecek olurlarsa bağ, bahçelerinin bir bölümünü onlar için hibe edecek. Bölgemizde 3 bin roman vatandaşımızın yerleşebileceği bir alan var. Projesini götürdük valiliğimize verdik. Valimizle de bu konuyu görüştük. 'Güzel bir çalışma yapmışsınız bu hususta, sizi tebrik ederiz' dediler. Adası, parseli ve vatandaşın ismiyle beraber yerlerini

gösteren projeyi Valiliğe teslim ettik. İstanbul'dan, Manisa'dan nerede varsa beldemize roman vatandaşlarımızı bekliyoruz. Gelirlerse onlara her türlü konuda yardımcı olacağız" dedi.

Başkan Uyar, devletin yerleşmeleri halinde roman vatandaşların konutlarını da yaptığını vurgulayarak, "Biz sadece yer gösteriyoruz. Devletimiz herhalde bir iş bulacaktır. Ama burada isterlerse hayvancılık, hatta tüfekçilik bile yapabilirler. Su imkanları da var" diye konuştu.

GENCEK BELDESİ'NDE ROMAN AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 11:32:01
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 17:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?