4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Gencek'te teröre lanet yürüyüşü

Konya’nın Derebucak ilçesine bağlı Gencek beldesinde düzenlenen “Teröre Lanet” yürüyüşünde buluşan vatandaşlar, terör olaylarına tepki gösterirken, teröre destek veren ülkelere de lanet okudu.


Gencek Belediyesi’nin, belde merkezinde düzenlediği mitinge çok sayıda katılım oldu. Ellerinde Türk Bayraklarıyla Manavgat Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş esnasında tekbir sesleriyle, “Mevzu vatansa, gerisi teferruattır”, “Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın”, “Vatan sana canım feda”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” gibi sloganlar atan vatandaşlar, PKK aleyhtarı sözlerin yer aldığı çok sayıda döviz taşıdı. Yürüyüş esnasında ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağıyla dikkat çeken asker üniformalı minik bedenler ise renkli görüntüler oluşturdu. Mitinge kadın ve genç kızların yoğun ilgisi de dikkat çekerken, yürüyüş Beyşehir, Derebucak ilçe merkezleriyle çevre yerleşim birimlerinden de otobüslerle beldeye gelenleri de buluşturdu.


Yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüşün ardından belde meydanında toplanan kalabalık, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Gençler ellerindeki Türk Bayrağını dalgalandırırken, Hakkari Dağlıca’da şehit düşen askerlerin isimleri tek tek okunarak yoklama alındı. Meydanda kürsüye gelen Belediye Başkanı Yaşar Türedi, milli duyguların en üst seviyede yaşandığı bu günlerde söylenecek fazla söz bulamadığını dile getirdi.
Mitingin son bölümünde ise 1995 yılında Hakkari Çukurca’da yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Gencekli Jandarma Er Orhan Parlakkaya’nın mezarı ziyaret edildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 02:47:55
Güncelleme :6 Kasım 2007 Salı 02:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?