7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Gençlik Merkezi'nin inşaatı sürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yolu Bosna Hersek Mahallesi girişinde yapımı sürdürülen Konya'nın ilk Gençlik Merkezi'nin inşaatı hızla ilerliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 100 bine yakın üniversite öğrencisi ve 500 binin üzerinde 20 yaş genç nüfusa sahip olan Konya'da yapılan Gençlik Merkezi'nin çok önemli olduğunu söyledi.

Bir gençlik ve öğrenci şehri olan Konya'da ilk kez yapılan Gençlik Merkezi'nin gençlere verdikleri önemin bir ifadesi olduğunu belirten Başkan Akyürek, öğrencilere ilköğretim birinci sınıftan üniversite sona kadar verdikleri eğitim yardımı desteklerinin sürdüğünü de vurguladı. Temeli geçtiğimiz Temmuz ayında atılan ve hızla ilerleyen inşaatın 2009 yılının ilk aylarında gençlere hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, Gençlik Merkezi'nde sinema ve kongre salonlarından buz pistine kadar çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlar olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, 5 bin 160 metrekarelik alana inşa ediliyor. Merkezde 3 adet sinema ve kongre salonu, 410 metrekarelik buz pisti, bilgisayar, resim, enstrüman, el sanatları ve yabancı dil atölyeleri, diksiyon odaları, spor salonu, amfi tiyatro, basketbol sahası ve kafeterya yer alacak. Gençlik Merkezi 4 milyon 500 bin YTL'ye mal olacak ve Ocak ayı sonunda tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?