6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Genelevler kapatılsın

Merkezi Konya'da bulunan Şefkat-Der'in Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Türkiye'de sayısı 60'ı bulan genelevlerin kapatılması için hükümete ve muhalefete çağrıda bulundu.

Şefkat-Der'e bağlı Hayata Tutunma Evleri'nde kalan kadınlarla birlikte Kayalıpark PTT binası önünde basın açıklaması yapan Hayrettin Bulan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamayı kaynak göstererek, "Biz bu konuyla ilgili Sayın Başbakan'a, Sayın Cumhurbaşkanı'na, Sayın Aileden Sorumlu Devlet Bakanı'na ve Sayın Kılıçdaroğlu'na mektuplar hazırladık. Hiçbir kız çocuğu büyüyünce hayat kadını olacağım demez. Ben öğretmen olacağım, mühendis olacağım, doktor olacağım der. Hiçbiri vizitesi 20 TL'den tanımadığı insanlarla birlikte olmak istemez. Bu kadınlar ülkemizde parçalanmış, fakir ailelerin ya da fuhuş mafyasının eline düşmüş kadınlardır. Ve bu kadınların çoğunun yavruları var, aileleri var. Bunları es geçemeyiz" dedi.


Devletin açtığı genelevlerde 3 binden fazla kadının erkeklere satıldığını iddia eden Bulan, "Biz genelevlerin kapatılarak buradaki kadınların maaşa bağlanması, sosyal haklar verilmesi ve rehabilite edilmeleri için hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunuyoruz. Ve bu konuda CHP'yi de samimi olmaya davet ediyoruz. Yarın Başbakanımız genelevler kapatılsın ve oradaki kardeşlerimize şu imkanları verelim deyince, Sayın Deniz Baykal'ın tepkisini merak ediyorum. Buradan gerek hükümetteki, gerekse muhalefetteki milletvekillerine genelevlerin kapatılması konusundaki yasayı derhal çıkartmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 17:52:54
Güncelleme :21 Ağustos 2009 Cuma 14:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ersan Çalışkan IP: 88.244.236.xxx Tarih : 15.04.2011 03:54:17

Şefkat-Der'i bu çabalarından dolayı tebrik ederim. Genelevler, insan haysiyetinin ayaklar altında çiğnendiği yerlerdir. Oradaki zavallıların hazin hayat hikayeleri, hep birbirine benzer. Dağılmış aileler, kimsesiz kalmış kız çocukları, seks ticaretinden nemalanan p..ler, kısacası o kadınlar cehennemi bu dünyada yaşayan zavallılardır. Hemen hemen hepsi, zorla imzaladıkları senetlerin ve kendisini ele geçirip mal gibi sahiplenmiş "dost" denilen çakalların kölesidir. Genelevlerin tamamı kapatılmalı, oradaki kadınlar devlet himayesine alınıp rehabilite edilmeli ve kadınları fuhuşa zorlamak, ağır suç haline getirlmelidir.