4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Gerçeği konmayınca, maketi kondu

Türkiye'nin kuş cennetleri arasında gösterilen ve leyleklerin önemli göç güzergahı üzerinde bulunan Beyşehir Gölü kıyılarına, Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından bir süre önce kağnı tekerleğinden özel leylek yuvaları kuruldu, ancak leylekler konmayınca yuvalara leylek maketi yerleştirildi.


Göl kıyılarını şenlendirmek ve renkli görüntüler oluşturması için Sahil Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen park alanlarına ahşap direkler diken Beyşehir Belediyesi görevlileri, direklerin üzerine ise leyleklerin konup yuva yapması için kağnı tekerleği yerleştirdi.

Ancak, aradan zaman geçmesine rağmen göçmen kuşlar özel yuvalara ilgi göstermeyince, yuvalara leylek maketi yerleştirilirken, gerçeğini aratmayan maketler sahilde gezinti yapanların ilgi odağı haline geldi.


Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Memiş Kunt, yuvalara yerleştirilen maketleri leyleklerin bile gerçek sandığını belirterek, “Çalışmalar sürerken ilginç bir durumla karşılaştık. Yuvadakini gerçek sanan bir leylek, maketin üzerine konarak çeşitli hareketler yaptı, sanırım uçması için hareketlendirmeye çalıştı. Bu ilginç bir gözlemimiz oldu. İnsanlar da maket leyleği önce uzaktan bakışında gerçek sanıyor. Maket olduğunu ancak yanına yaklaştığında fark edebiliyor” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 15:25:35
Güncelleme :2 Ağustos 2007 Perşembe 15:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?