30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Gerçeğin önünde engel var!

ADD GENEL BAŞKANI ÇÖLAŞAN'DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye'de vatandaşların gerçeği görebilecekleri kanalların kapatıldığını ve sanal bir ortam oluşturulduğunu belirterek, seçmenlerin yanlışları göremeden oy verdiğini savundu.

Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Konya'ya gelen Tansel Çölaşan, konferans öncesi dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Seçimleri değerlendiren Çölaşan, hükümet tarafından insanlara sanal bir ortam sunulduğunu savunarak, "İşsiz kalanlar 'Neden işsizim' demiyorlar. YGS'de skandallar oluyor. Öğrencilerimiz bu skandalları görüyor ama bu hataların yapıldığı sistemin devamı için oy verebiliyor. Çünkü insanların gerçekleri görebilmeleri için kanallar kapalı. Örneğin medya özgür değil. Size bir sanal ortam veriliyor ve gerçekleri görme şansın yok. İnsanlar, neden sonuç ilişkisine uzak bırakılıyor. Adam hem işsiz, hem kendinin işsiz kalmasına neden olan sisteme oy verebiliyor. Ya bu sistemi yakalayacaksınız ya da sistemin oyuncağı olacaksınız" dedi.

Türkiye'de işsiz sayısının 5 milyon kadar arttığına da dikkat çeken Çölaşan, "Normalde bu 5 milyon insanın kendisini işsiz bırakan sisteme karşı gelmesi, şikayetçi olması gerek. Bu insanların işi yok. Peki bu işsizlerin oyu nereye gitti? Nereye gittiği belli. Özelleştirmelerle kendini işsiz bırakan sisteme gidip tekrar oy vermişler. Bu insanlara bu sistem anlatılmazsa insanlar gerçeği göremez. Ve insanlar başına geleni kader olarak nitelendiriyor. Artık kabullenmiş. Bunu önlememiz lazım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 15:49:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 19:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?