6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gerçek gibi tatbikat

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle Selçuklu Lisesi tarafından düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Akşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerinin de katıldığı tatbikatta, deprem ve yangında panik yapmadan okul boşaltma, yaralıların taşınması, mahsur kalan kişilerin kurtarılması ve çıkan yangının söndürülmesi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Tatbikatta ilk olarak dersde bulunan öğrencilerin çalan zil ile birlikte panik yapmadan hızlı bir şekilde okul binasını boşaltmaları sağlandı. Ardından yaralı olan öğrenciler battaniyeler yardımıyla ambulanslara taşındı. Okul binasının üst katında mahsur kalan öğrenciler de, itfaiye aracının merdiveni vasıtası ile itfaiye erlerince kurtarıldı.

Tatbikatta son olarak okul bahçesinde çıkartılan yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Tatbikat sonunda öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Selçuklu Lisesi Müdürü Muttalip Uysal, "Savaşta, afette can kaybını en aza indirmek ve felaket başa gelmeden önce koruyucu tedbirler almak gerekir. Felaketler başa geldikten sonra dövünmenin anlamı yoktur. Tüm afetlerde ilk yardımı bilmemiz ve mutlaka öğrenmemiz gerekir. Deprem öncesi, sonrası ve deprem sırasında neler yapılmalı, mutlaka bilmeliyiz. İşte bugün bu tatbikatla afetlerde neler yapılacağını uygulamalı olarak öğreniyoruz. Tatbikatımızda bizlere yardımcı olan tüm kurumlara teşekkür ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 23:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?