6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Geri dönüşüm projesi yaygınlaşıyor

Konya’nın merkez Meram ilçesinde ambalaj artıklarının kaynağında toplanarak ekonomiye tekrar kazandırılması için yaklaşık 1 yıl önce pilot mahallelerde uygulamaya konulan proje yaygınlaşıyor.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından uygulanan Meram Kaynağında Ayrıştırma Projesi’ni (MERKAP) 10 bin konuttan 25 bin konuta ulaştırdıklarını belirterek, “Aylık ortalama 110 ton ambalaj atığı toplanmaktadır. 2008 yılında yaklaşık bin 200 ton katı atık toplanmıştır. Projemiz 8 mahallede, ilçemizdeki tüm eğitim kurumları, hastaneler ve resmi kurumlarda uygulanmaktadır. Çevreye saygı duyulacak ve kaynaklarını ekonomiye kazandıracak bu uygulama ülkemiz ve dünya adına önemli bir uygulama olduğuna inanıyorum. Vatandaşlarımızın da projeye destek vermesiyle çok daha hızlı bir şekilde yaygınlaşacak” dedi.

Halkı bilinçlendirmek için uygulamaya geçilecek mahallelerde konut ve işyerlerini tek tek gezen ekipler apartman girişlerine afiş asarak evlere çöp torbası dağıtıyor. Proje ile 2010 yılında 50 bin konuta ulaşılması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 14:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?