4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Geri dönüşümlü atıklar çöpe gitmeyecek

Konya'nın Beyşehir ilçesinde katı atıkların ayrıştırılması ile ilgili geri dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Beyşehir Belediyesi ile özel bir firmanın birlikte yürüttüğü proje, ilk olarak pilot bölge seçilen Antalya Caddesi'nde uygulanacak. Bu kapsamda cadde üzerinde yer alan apartmanlarda yaşayan ailelere ambalajların çöpe gitmesi yerine, özel olarak konulacağı mavi poşetlerden dağıtıldı.

Katı atıkların geri dönüşümü projesini düzenlediği bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, ilçe halkından destek istedi. Beyşehir'de artık hayata geçen birçok hizmet ve projenin ardından sıranın çevre temizliği ile katı atık geri dönüşüm projelerine geldiğini anlatan Tekinöz, belediyenin asli görevlerinden birisinin de çevre temizliği olduğunu vurguladı.

Bunu yaparken milli ekonomiye katkıyı da göz önüne almak gerektiğini belirten Tekinöz, "Ücretsiz olarak dağıtılan bu büyük poşetleri amacına uygun olarak kullanıp, projeyi başarıyla sürdürmekte muvaffak olursak, uygulamayı kentimiz geneline yaymayı düşünüyor, hatta bu atıkların özel olarak toplanacağı konteynırları da çeşitli bölgelere yerleştirmeyi düşünüyoruz. Halkımızdan bu poşetlerin de bir bedeli olduğunu bilmesi ve çöp veya başka bir amaçla kullanmamasını istiyoruz. Aksi takdirde milli ekonomiye katkı yapmamız mümkün olmayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?