6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Geri dönüşümlü atıklar toplanacak

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından geri dönüşümü olan atıkların toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılacağı bildirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, çevre duyarlılığının öneminin hem insanlık hem de ülkemiz açısından geleceği etkileyecek düzeye ulaştığını söyledi.

İlçenin temiz kalmasına bireysel olarak herkesin katkısının sağlanabileceğini belirten Başkan Özdoğan, "Ereğli'de kısa adı ERKAP olan Kaynağından Ayırma Geri Dönüşüm Projesi adını verdiğimiz proje ile çöpler kaynağında ayrılarak atık olmaktan çıkacak ve ekonomiye kazandırılacak, tasarruf sağlanacak. Ereğli halkının konuya duyarlılık göstererek projeye büyük destek vereceğine inanıyorum. Proje kapsamında, kağıt, karton, cam, metal ve plastik atıklar ayrı toplanacak" dedi.

Kullanılan ürünlerin boş ambalajlarını çöpten ayrı olarak biriktirileceğini ifade eden Başkan Özdoğan, "Biriken ambalajları belediye tarafından verilecek geri kazanım torbalarına koyalım. Bu torbalar belediyemizce belirlenecek gün ve saatlerde belirlenecek firma tarafından konut ve işyerlerinden toplanacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?