7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

'Gıda Güvenliği' semineri düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Tarımsal Kalkınma Vakfı Konya Şubesi tarafından yürütülen "Gıda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesi" kapsamında "Gıda Güvenliği ve Tüketici Hakları" konulu bir panel düzenlendi.

Dedeman Otel'de düzenlenen panele Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarımsal Kalkınma Vakfı Genel Müdürü Yaşar Dostil, bilim adamları ve davetliler katıldı.

Panel öncesi konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, gıdanın insan yaşamını sürdürebilmek için en önemli ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bakanlık olarak gıda güvenliği konusundaki çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Amacımız yeterli miktarda gıdayı alınabilecek bir fiyata insanların alabilmesini sağlamak. Alınan gıdaların da sağlıklı olması bir o kadar önemli çünkü sağlıksız gıda insan sağlığının gaspı demektir. Bakanlık olarak bu güvenliği sağlamak için denetime üretim aşamasında başlıyoruz. Bir gıdanın sağlıklı olabilmesi için üretiminden itibaren sağlıklı koşullarda üretim yapılması lazım" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, gıda sektörünün hayati önem taşıyan bir sektör olduğunu ifade ederek, "Bu konuda tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve hakkını arar hale gelmesi toplum açısından çok önemli. Konya olarak Türkiye'nin tahıl ve gıda ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyoruz ve hükümetimizin başlattığı sulama projelerinin hayata geçmesiyle bu pay daha da büyüyecek. Bu nedenle gıda güvenliği konusunda kentimizin daha bir hassas olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından projeye katkılarından dolayı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Başkan Tahir Akyürek'e plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?