6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gıda ve ambalaj fuarları açıldı

Tüyap Konya Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen KONYA GIDA-GIDA TEK 2009, KONYA AMBALAJ 2009, BİSKON 2009 VE KONYA DEĞİRMEN 2009 fuarları düzenlene törenle ziyarete açıldı.

KTO-Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Konya 7. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşletme ve İçecek Teknolojisi, Unlu Mamüller Teknolojileri (KONYA GIDA-GIDA TEK), 7. Ambalaj Endüstrisi Fuarı (KONYA AMBALAJ), Konya 5. Değirmen Makineleri, Unlu Mamüller, Fırın ve Ekmek Makineleri (KONYA DEĞİRMEN), Konya Bisküvi, Çikolata, Şekerleme Fuarlarının (BİSKON) açılış törenine, Konya Sanayi Odası ve Türk Standartları Ensitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Odası Başkan Vekili Vehbi Haydaroğlu, Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, oda temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan Tüyap Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, krizin panzehirinin düzenlenen fuarlar olduğunu ve bu sayede ülke ekonomisinin canlanacağını ifade etti. Fuarlar sayesinde firmaların müşterilerine güven verdiğini ve istikrar ortamı oluşturduğunu söyleyen Ersözlü, fuarların sektörlerin ekonomisindeki büyümeye katkı sağladığını belirtti.

Konya Sanayi Odası ve TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, Avrupa'da fuarlar şehri olarak bilinen Almanya'nın dünyada ihracat birincisi olduğunu ve bunda en büyük etkenin fuarlar olduğunu ifade etti. 2001 ile 2008 yılları arasında Türkiye ekonomisinin büyük ilerlemeler kaydettiğini söyleyen Büyükhelvacıgil, gıda sanayisinin daha fazla üretim yaparak istihdama katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Bir süre fuarı gezen davetliler, stantlarda sergilenen ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. 4 gün süreyle ziyaret edilebilecek fuarı 114 firma ve temsilcisi katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?