7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Göl cesedi geri verdi

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE BOĞULAN GENCİN CESEDİ 42 SAAT SONRA BULUNDU

Beyşehir Gölü'nde boğulan gencin cesedine 42 saat sonrasında ulaşılabildi.

Beyşehir Gölü'ne yüzmek için giren Mustafa Çelik'in (21) cansız bedenini Mersin Deniz Polisi'ne bağlı Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri suyun derinliklerindeki çamur balçığın içerisinde buldu.

Beyşehir Gölü Hacıakif Adası yakınlarındaki Sarpça mevkiinde Pazar günü ailesiyle piknik yaptığı sırada yüzmek için göle giren askerlik görevini yeni tamamlayan Mustafa Çelik, bir süre sonra gözlerden kaybolmuş, bulunamaması üzerine su altında arama çalışmaları başlatılmıştı. Olay yerine Beyşehir Jandarma

Asayiş ve Bot Komutanlığı ekiplerinin yanı sıra sağlık ekipleri sevk edilmiş, Beyşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma timine bağlı 3 dalgıcın su altı dalışlarına rağmen kaybolan gencin cansız bedenine ilk gün ulaşılamamıştı. Arama çalışmalarına daha sonra Afyonkarahisar ve Burdur'dan 3'er, Antalya'dan 4, Konya ve Mersin'den 5'er olmak üzere toplam 20 dalgıç daha katılarak destek verdi. Böylece çalışmalara katılan toplam dalgıç sayısı 23'e yükseldi. Dün de gerçekleştirilen arama çalışmalarından netice alınamaması üzerine bugün sabah erken saatlerde çalışmalara yeniden başlanmıştı.

Çalışmaların başlamasının ardından saat 09.45 sıralarında Mersin Deniz Polisi'ne bağlı Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı dalgıçlarının bölgede gerçekleştirdiği dip arama çalışmaları netice verdi. Dalgıçlar, kıyıya yaklaşık 100 metre açıkta yaptıkları dip aramasında talihsiz gencin cansız bedenine ulaştı. Suyun derinliklerinde yer alan çamur tabaka içerisine gömüldüğü belirlenen gencin ayak topuğuna temas ederek cesedi 42 saat sonrasında bulmayı başaran deniz polisi dalgıçları, gencin cesedini görevlilerin de yardımıyla sudan çıkararak tekneye bindirip kıyıya ulaştırıldı.

Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılacak otopsinin ardından cenazenin ailesine teslim edileceği öğrenildi.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE BOĞULAN GENCİN CESEDİ 42 SAAT SONRA BULUNDU
BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE BOĞULAN GENCİN CESEDİ 42 SAAT SONRA BULUNDU
BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE BOĞULAN GENCİN CESEDİ 42 SAAT SONRA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 15:07:03
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 15:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?