6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Göl Festivali start aldı

Konya'nın Beyşehir ilçesine bu yıl 6'ncısı düzenlenen Göl Festivali, yakılan festival ateşi ile başladı.

Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek festival dün akşam saatlerinden itibaren start aldı. Anıt meydanında mehter takımı gösterileri ile başlayan etkinliğin ilk bölümünde festival yürüyüşü gerçekleşti.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çevik, sivil toplum örgütü temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun Atatürk Caddesi üzerindeki festival yürüyüşü etkinliklerin yapılacağı alanda sona erdi.

Belediye Başkanı İzzet Taşçı'nın festival ateşini yakmasıyla start verilen etkinliklerde yapılan konuşmalarda, Türk kültüründe şenlik ve festivallerin önemine dikkat çekildi. Yerel ürünler ve tanıtım stantlarının açılışını yapan Vali Doğan ile beraberindekilerin bir standın önünde, ikiz kuleleri plastik topla yıkmaya çalıştıkları yarışma ilginç görüntüler oluşturdu.

Festival kapsamında Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sünnet edilen 72 çocuğa Vali Doğan ve beraberindekiler tarafından sünnet kıyafetleri ile çekilmiş fotoğraflarının da içerisinde bulunduğu çeşitli hediyeler verildi. Sünnet çocukları kendileri ve aileleri için gezinti yatı ile düzenlenen göl turuna katıldı.

Göl festivalinin ilk gününde akşam saatlerinde ise illizyon gösterileri ve çeşitli yarışmalar etkinliğe renk kattı. Göl Festivalinde fantezi müziğin sevilen ismi Ömer Danış ile yerel sanatçı Kosat da sahne alarak konser verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?