6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Göl Festivali'ni kriz vurdu!

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Beyşehir Göl Festivali’nin bu yıl ekonomik ve diğer nedenlerle sanatçı olmadan yapılacağı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Göl Festivali’nin geçtiğimiz yıllarda şenlik ve eğlence havasından öteye gidemediğini, bölgenin tanıtımına yeterli katkıyı sağlamadığını düşündüğünü söyledi.

Beyşehirli gençlerden gelen yoğun taleplere rağmen bu yıl festivali ekonomik ve diğer nedenlerden ötürü tanınmış bir sanatçıyı getirmeden yapmak niyetinde olduklarını kaydeden Başkan Taşcı, “Bünyesinde at yarışları, göl etkinlikleri, panayır ve diğer aktivitelerle fuar organizasyonlarının olduğu bir festivali hayata geçirmek niyetindeyiz. Ben şahsen festivalin eğlence boyutuyla devam ettirilmesi taraftarı değilim. Çünkü en düşük ücretle bir sanatçıyı festivale getirmeniz bile ses sistemi ve ekibi ile birlikte 50 bin lirayı buluyor. Sanatçı gelip birkaçını belki play back olmak üzere 7-8 parça seslendirip gidecek. Birkaç saatliğine bu kadar parayı insanların kirasını bile ödemekte güçlük çektiği bir dönemde ben sanatçıya verme taraftarı değilim. Zaten Başbakanımızın bu konuda talimatı var” dedi.

Borç yükünün gecikme faizleriyle birlikte 14 milyon lirayı aştığı Beyşehir Belediyesinin bu borç yapısıyla hizmet üretemez bir noktada bulunduğunu dile getiren Taşcı, gelir getirici kaynaklar bulmak gerektiğini dile getirdi.

Başkan Taşçı, Anadolu Kulüpler Birliği ve Konyaspor ile görüşerek Beyşehir Gölü kıyısında futbol kulüplerinin kamp dönemini geçirebilecekleri bir tesis oluşturmak niyetinde olduklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?