4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Gölde ruhsatsız avlanmak yasak!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bundan sonra tekne ve avlanma ruhsatı olmayanlar, göl içerisinde su ürünleri avı yapamayacak.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden biri iken bu konumunu yitirmeye yüz tutan Beyşehir Gölü'nden bundan sonra tekne ve avlanma ruhsatı olmamasına rağmen avlanma yapanlara izin verilmeyeceğini açıkladı. Tekne ve avlanma ruhsatı olmayanların yaptığı işin kaçak avlanma kategorisine girdiğini, bunun önüne geçilebilmesi için Beyşehir Jandarma Bot Komutanlığı'nın göl içerisindeki denetim ve kontrollerini artırarak ruhsatsız ava izin vermeyeceğini belirten Erdoğan, “Beyşehir Gölü'nde zaten balık nesli azaldı. Kaçak avlanma nedeniyle sektör çeşitli olumsuzluklar yaşıyordu” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Beyşehir Gölü'nde tekne ve avlanma ruhsatı olan kayıtlı balıkçı sayısının 650 olduğunu ancak bugünlerde balığın az çıkması nedeniyle göle açılarak faaliyet gösterenlerin sayısının 100 civarında bulunduğunu belirterek, “Birçok meslektaşımız balıkçılık artık gelir getiren bir iş kolu olmaktan çıkınca, değişik mesleklere yöneldi. Ancak, balıkçılık faaliyetlerinin azalmasıyla birlikte, ruhsatsız avlanma konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanmaya başladı. Güvenlik güçlerimiz bundan böyle ruhsatsız avlanmaya izin vermeyecek. O yüzden tekne ve avlanma ruhsatı olmayanların Beyşehir Gölü'ne ağ sermemesini istiyor ve bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 15:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?