2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Gölde tehlikeli oyun

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü tamamen dondu. Göl üzerine yürümek için tehlikeye aldırış etmeden çıkanlar yürekleri ağza getirdi.

Dondurucu soğuklar nedeniyle Beyşehir Gölü'nün tamamen donmasını fırsat bilip üzerine çıkanlar yaşanabilecek tehlikeden habersiz buzun üzerinde yürüyüp kayıyor ve kartopu oynayarak vakit geçiriyor. Bu anları ölümsüzleştirmek isteyenler ise bol bol fotoğraf çekiyor.

Beyşehir Gölü'nde buz üzerinde, kırılma ihtimalini göz önünde bulundurmayarak korkusuzca karşıdan karşıya geçen özellikle çocuklar görenleri hayrete düşürüyor. Genç çiftler de kıyılarda buz üzerinde, sahilde buzdan mahsur kalan karla kaplı balıkçı tekneleri üzerinde fotoğraf çektiriyor. Buzların kırılmasından korkmadıklarını söyleyenler, bu konuda yapılan uyarılara da aldırış etmiyor. Yetkililer, Beyşehir Gölü kıyılarında buz üzerinde yürümenin oldukça tehlikeli olduğunu belirterek, geçmişte yaşanan birçok üzücü kazanın yaşandığına dikkat çekti.

Bu arada, polis ekipleri de göl üzerinde yürüyen vatandaşlara yaptığı uyarı anonsları ile buz üzerinden çıkarıyor. Ancak, polis ekiplerinin ayrılışıyla yine kıyılarda aynı manzara yaşanıyor. Beyşehir Gölü'nün tamamen buzla kaplanması fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor. Birçok fotoğraf meraklısı donan gölü çekebilmek için göl kıyısında gün boyu mesai harcıyor. Beyşehir Gölü'nün oluşturduğu kartpostallık manzaraları izleyebilmek için soluğu kıyılarda alan vatandaşlar da yaşanan güzelliklerin tadını doyasıya çıkarıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, donmuş göl üzerinde yürünmesinin çok tehlikeli olduğunu, bu konuda yapılan ikazlara kulak verilmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 18:45:40
Güncelleme :3 Şubat 2012 Cuma 18:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?