7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Göle kanalizasyon mu akıyor?

KANALİZASYON SULARININ BEYŞEHİR GÖLÜNE AKTIĞI İDDİASI

Beyşehir Gölü'ne aktığı ileri sürülen kanalizasyon suları çevreye koku yayıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesi Akseki karayolu üzerindeki düğün salonlarının bulunduğu bölgede aynı zamanda içme suyu havzası olarak değerlendirilen Beyşehir Gölü'ne aktığı iddia edilen kanalizasyon suları vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Beyşehirli eski il genel meclis üyesi Erol Özaba, yol kenarında yaya olarak yürürken göl kenarında ağır bir kanalizasyon kokusu ile karşılaştıktan sonra yaptığı incelemede, kanalizasyon sularının Beyşehir Gölü'ne aktığını gördüğünü ileri sürerek, şunları söyledi:

“Buradan geçerken kokudan 'bu nedir' diye baktığımda şaşırtıcı manzara ile karşılaştım. Yukarı tarafların lağım suları maalesef göle akıyor ve kıyılarda çok kötü bir manzara oluşturuyor. Akan kanalizasyon suları kıyılarda suyun rengini değiştirirken, katı atıkları ise kötü bir görüntü sergiliyor. Sanıyorum burada yaşanan bir kanalizasyon arızası sonucu bu olay yaşanıyor. Yetkililerin suyunu içtiğimiz Beyşehir Gölü'nün daha fazla kirlenmemesi için acilen önlem alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, göl kıyısına akan bu lağım sularının kirlettiği bölge Beyşehir kent merkezinin su alma yapısına çok yakın bir mesafede bulunuyor.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 14:15:00
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 14:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?