7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Gölette boğulan gençler toprağa verildi

GÖLETTE BOĞULAN GENÇLER TOPRAĞA VERİLDİ

Konya'da, fotoğraf çektirirken düştükleri gölette hayatını kaybeden 3 arkadaştan ikisinin cenazesi aynı mezarlıkta, birinin ise köyündeki mezarlıkta toprağa verildi. Ölen gençlerden 19 yaşındaki Mehmet Ali Konyalı'nın iki hafta sonra evleneceği öğrenildi.

Olay, dün öğleden sonra merkez Meram ilçesi Dutlukır mevkiinde etrafı tel örgülerle çevrili tatlı su göletinde meydana gelmişti. Emrah Aydın, ağabeyi Mehmet Aydın (17), arkadaşları Mehmet Ali Konyalı (19) ve Hüseyin Tosun'un da (17) aralarında bulunduğu 9 arkadaş gölete yüzmeye gitti. Gençler bir süre gölette yüzdükten sonra Aydın kardeşler ile Mehmet Ali Konyalı ve Hüseyin Tosun fotoğraf çektirmek için 5 metre yüksekliğe çıktı. Bir arkadaşları fotoğraf çekerken, ayağı kayan arkadaşlar gölete düştü. Tüm

çabalar sonucunda Emrah Aydın halatla çekilerek kurtarılırken, diğer 3 arkadaş boğularak hayatını kaybetmişti.

İKİ ARKADAŞ AYNI MEZARLIĞA DEFNEDİLDİ

Gölette boğularak ölen arkadaşların cenazeleri sabah erken saatte Konya Numune Hastanesi morgundan alındı. Arkadaşlardan 17 yaşındaki Mehmet Aydın'ın cenazesi sabah kılınan cenaze namazının ardından Kurtuluş Mezarlığı'na defnedildi. Mehmet Ali Konyalı'nın cenazesi de öğle namazının ardından Kurtuluş Mezarlığı'na getirildi. Mezarlıkta kılınan cenaze namazından sonra Konyalı'nın cenazesi babası ve yakınlarının omuzlarında mezarlığa götürülerek defnedildi. Gözyaşlarını tutamayan baba Konyalı güçlükle ayakta durabildi.

Ölen gençlerden 17 yaşındaki Hüseyin Tosun'un cenazesi ise merkez Meram ilçesine bağlı Sefaköy'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

15 GÜN SONRA EVLENECEKTİ

Yanlarındaki asker arkadaşlarını eğlendirmek ve hatıra fotoğraf çektirmek için gittikleri gölette yüzerken boğularak ölen gençlerden 19 yaşındaki Mehmet Ali Konyalı'nın 15 gün sonra evleneceği öğrenildi. Sevdiği kızla 1,5 ay önce nişanlanan ve 15 gün sonra evlenmek için gün alan Konyalı'nın ölüm haberi tüm aileyi yıktı. Baba Recep Konyalı, oğlunun iki hafta sonra sevdiği kızla evleneceği ifade ederken, gözyaşlarını tutamadı.

ÖLMEDEN 1 GÜN ÖNCE PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLAR KALDI

Öte yandan, Mehmet Ali Konyalı ile birlikte yine 9 arkadaşın aynı gölete gittikleri ve hatıra fotoğrafları çektirdikleri öğrenildi. Bir paylaşım sitesinde ölmeden fotoğraflarını ekleyen Konyalı'nın, arkadaş grubunda bulunan Mehmet Ali Teke'nin de birlikte daha önce gezdikleri şehrin çeşitli yerlerinde fotoğraf çektirerek "Deli Oğlanlar" başlığında slayt hazırladığı öğrenildi. Slaytta fotoğrafta yer alan arkadaşlar arasında boğularak ölen Mehmet Ali Konyalı, Mehmet Aydın, Hüseyin Tosun'un yanı sıra diğer gençler de bulunuyor.

GÖLETTE BOĞULAN GENÇLER TOPRAĞA VERİLDİ
GÖLETTE BOĞULAN GENÇLER TOPRAĞA VERİLDİ
GÖLETTE BOĞULAN GENÇLER TOPRAĞA VERİLDİ
GÖLETTE BOĞULAN GENÇLER TOPRAĞA VERİLDİ
GÖLETTE BOĞULAN GENÇLER TOPRAĞA VERİLDİ
GÖLETTE BOĞULAN GENÇLER TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 14:44:04
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 16:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?