6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Görme engelli gencin okuma azmi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde görme engelli lise öğrencisinin okuma azmi, sınıf arkadaşları ile öğretmenlerini şaşırtıyor.

Beyşehir Lisesi 9/A sınıfında 27 arkadaşı ile birlikte eğitim gören doğuştan görme engelli Abdullah Alaboğa, ilköğretim eğitiminin ardından hayata küsmeden gören arkadaşları ile birlikte aynı sınıfta eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor.

Aynı sınıfta öğrenim gördüğü arkadaşlarının kendisine eğitim hayatında yardımcı olduklarını dile getiren Alaboğa, "Onların yanında görme engelli olduğumu hiç hissetmiyorum. Hatta kendim hakkında görme engelli lafını bile ettiğimde bana, 'Senin de bizden hiçbir farkın yok,herhangi bir eksiğin bulunmuyor' diye tepki gösteriyorlar. Aynı şekilde öğretmenlerim de bana derslerde ellerinden gelen katkı ve desteği sağlıyorlar. Başarılı bir öğrenci olmamı hem arkadaşlarıma, hem öğretmenlerime hem de bana destek olan herkese borçluyum ve onlara bu anlamda teşekkür ediyorum" dedi.

Abdullah Alaboğa, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteğiyle kendisine konuşan bilgisayar hediye eden Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla'ya da teşekkür etti. Bilgisayarı ihtiyaç duyduğu zaman okula getirip istifade ettiğini ve kendisine çok büyük katkı sağladığını anlatan Alaboğa, lise eğitimini tamamladıktan sonra gelecekte üniversite eğitimi almak istediğini söyledi.

Hukuk okuyup avukat olmak istediğini kaydeden Alaboğa, insanların hakkını savunan avukatlık mesleğinin kutsal bir meslek olduğuna inandığını bildirdi.
Abdullah Alaboğa'nın sınıf öğretmeni Musa Göker ise, öğrencisi hakkında söylenebilecek çok güzel şeyler olduğunu dile getirdi.

Görme engelli öğrencisinin çok cesaretli ve çalışkan olduğuna değinen sınıf öğretmeni Göker, "Düz liseye gelip engelli olarak eğitim öğretimine devam edebilme isteği, en azından buna cesaret etmiş olması bizi oldukça onurlandırdı, gururlandırdı ve sevindirdi. Abdullah'ın burada kazanımları dışında, okuldaki diğer öğrencilere de kazandırdıkları olduğunu düşünüyorum. Abdullah'ın bu
azmini gören diğer arkadaşları da ne kadar büyük bir nimete sahip olduklarını ve bunu kullanarak daha başarılı olabileceklerini gördüler. Genel anlamda onu fazla anlatmaya gerek yok, zaten hep kendini anlatabilen, ifade edebilen bir öğrencimiz ve biz kendisinden oldukça memnunuz. Birinci dönem alamadığı teşekkür belgesini bize ikinci dönem alacağına dair söz verdi" diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla ise, öğretmenlerinin bahsetmesi ve bilgisayar talebi üzerine Abdullah Alaboğa'yı tanıma fırsatı bulduğunu ve okula giderek kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Alaboğa'nın okuma azmine hayran kaldığını ve gayretini takdirle karşıladığını ifade eden Kaymakam Atilla, "Öğretmenleri, bilgisayar olmazsa, zorlanıyor, temin edilmesi şart dediler. Biz zaten Vakıf olarak başarılı, gayretli öğrencilerimizi sürekli olarak destekliyoruz. Görme engelliler için özel hazırlanan programı temin ettikten sonra bizzat evine giderek bilgisayarına kurduk. İnşallah başarılı bir öğrenci olacak. İmkanlarımız ölçüsünde temin ettiğimiz bilgisayar ve programının derslerine büyük katkıları olacağına inanıyorum. Abdullah'taki bu okuma azminin, gözü gören diğer öğrenci arkadaşlarına da örnek olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?